Antonescu: Guvernare PNL-PD-PLD, o nouă diversiune a lui Băsescu

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că o guvernare PNL-PD-PLD nu este posibilă în această legislatură, el considerând că propunerea preşedintelui Traian Băsescu nu este dcât o nouă diversiune menită să creeze tensiuni în PNL.

1 afișare
Imaginea articolului Antonescu: Guvernare PNL-PD-PLD, o nouă diversiune a lui Băsescu

Antonescu: Guvernare PNL-PD-PLD, o nouă diversiune a lui Băsescu

“Nu, categoric nu, cel puţin în această legislatură, pentru că în politică este riscant să faci pronosticuri pe termen lung. Dar în această legislatură nu, pentru că, pe de o parte, eu cred ca aşa-zisa ofertă a domnului Băsescu nu ştiu către cine este făcută. Este o noua diversiune, probabil în scopul de a naşte ceva tensiuni în PNL. Nu are nicun fel de şansă, îi mai spun odată. În al doilea rând, această formulă de guvernare este una care a eşuat în principal graţie eforturilor depuse de Traian Băsescu pentru a duce această formulă la eşec şi pentru a distruge de fapt ceea ce a fost Alianţa D.A.", a răspuns Crin Antonescu unei întrebări referitoare la posibilitatea unei formule de guvernare PNL-PD-PLD.

Vicepreşedintele liberal a făcut referire şi la intenţia şefului statului de a se poziţiona într-un lider de dreapta, precum şi la calitatea politică a PD .

"Pretenţia domnului prşedinte de a poza în lider al dreptei, în inspirator al dreptei este cel puţin o impostură. Băsescu nu a fost niciodată un om de dreapta, nu poate fi nici de acum încolo, după cum nici PD, chiar dacă se mai vopseşte de trei ori, nu poate fi din punctul nostru de vedere un partid de drepta. Aşa încât, cred că ar fi bine, deşi speranţă nu prea mai am, ca domnul preşedinte să mai vadă puţin Constituţia, să vadă că obligaţiile pentru care a fost mandatat de electorat sunt în primul rând reprezentarea statului român, să se mai întâlnească cu nişte şefi de state importanţi, pentru că este şi domnia sa şeful unui stat din UE. Cred că asta este misiunea sa constituţională şi nu, de pildă, reformarea PSD", a declarat Antonescu.

Liderul liberal a mai precizat că refacerea Alianţei ar mai fi posibilă, pentru că "posibilităţile între două partide care există pe scena politică nu pot fi excluse niciodată", dar el crede că nu are nimeni în intenţie aşa ceva "nici în legislatura viitoare şi în orice caz în acest moment".

"Noi am fost siliţi, impinşi practic de acelaşi domn Băsescu să renunţăm la colaborarea guvernamentală cu PD. Este aproape hazliu să-şi imagineze domnul Băsescu că acum ne-am năpusti cu mare poftă asupra unei asemenea propuneri" a subliniat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici