Antonescu îl acuză pe Theodor Paleologu de servilism faţă de Băsescu

Liderul PNL Crin Antonescu l-a acuzat, sâmbătă, pe ministrul Culturii, Theodor Paleologu, de servilism faţă de Traian Băsescu, pentru afirmaţiile potrivit cărora actualul şef al statului nu are contracandidat şi că Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, nu ar câştiga prezidenţialele.

85 afișări
Imaginea articolului Antonescu îl acuză pe Theodor Paleologu de servilism faţă de Băsescu

Ministrul Culturii Theodor Paleologu (Imagine: Mediafax Foto)

Antonescu a formulat aceste critici la Conferinţa Naţională a Tineretului Liberal, în contextul în care afirma că Traian Băsescu şi Emil Boc au promovat tineri legaţi de nepotism, de clientelism, de nepăsare şi incompetenţă, îndemnându-i pe tinerii din PNL să fie disciplinaţi, nu servili.

"Una dintre tristeţile României e că generaţiile nu se schimbă întotdeauna cum trebuie. Domnul ministru Toader Paleologu, alt om tânăr care a fost în apropierea noastră, ne-a reproşat indignat la instalarea acestui guvern că l-am numit «micul domn Paleologu». (…) În momentul în care un om de cultura, cu pregătirea, cu şansa lui Toader Paleologu se cufundă în servilismul de a declara zilele trecute că dacă s-ar naşte din nou, Ionel Brătianu (n.r. - om politic liberal) n-ar avea şanse la alegeri în faţa lui Traian Băsescu, te ia jalea, pentru că asta este bătrâneţe, în sensul cel mai rău", a mai spus preşedintele PNL.

El a continuat, afirmând că Ionel Brătianu "nu e disponibil", dar, dacă ar fi, "maşina de vot a PD-ului l-ar declara pe locul doi după domnul Băsescu".

"Mă îngrozeşte însă că un om tânăr, cult, cu şansa unei familii, a unui mediu, a unei elite, poate să se bucure de una ca asta. Că ar putea exista Ionel Brătianu şi maşina de vot a PD-ului l-ar declara pe locul doi după domnul Băsescu. Cum să fii Paleologu, să spui una ca asta şi să te bucuri de ea? Nu-i prostie în cazul ăsta, dar e un fel de bătrâneţe care nu va trece, la fel ca şi prostia, niciodată. (…) Va trebui să luptăm cu ce avem şi nu ştiu care va fi rezultatul acestei confruntări. Ce mă interesează e să purtăm şi această bătălie, poate cea mai grea dintre toate, pentru România", a conchis Crin Antonescu.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, miercuri, la conferinţa "Ce este aceea o pleaşcă", pe care a susţinut-o la Institutul Cultural Român (ICR), că nu l-a linguşit pe Traian Băsescu, aşa cum s-a scris în presă, "scos din context", dar că el consideră că acesta nu are un contracandidat.

Ministrul a declarat că, după părerea lui, Băsescu nu are un contracandidat şi că se bucură pentru acest lucru. Preşedintele "corespunde societăţii româneşti, şi acesta nu este un compliment", a adăugat ministrul.

"Nu cred că Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, ar câştiga în alegeri", a mai spus Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici