Antonescu: În CNEx mi-a fost acordat vot de încredere

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, după şedinţa Consiliului Naţional Executiv (CNEx), că a primit din partea membrilor acestui for un vot de încredere, fiind înregistrate, pe lângă cele 59 de opţiuni favorabile, un vot "împotrivă" şi o abţinere.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În CNEx mi-a fost acordat vot de încredere

Antonescu: În CNEx mi-a fost acordat vot de încredere (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Am procedat şi în Consiliul Naţional Executiv la un vot de încredere, care mi-a fost acordat, cu un vot împotrivă şi o abţinere", a menţionat Antonescu.

El a mai spus că a primit din partea CNEx mandatul pentru toate discuţiile politice care urmează.

Liderul PNL a anunţat de asemenea că s-a hotărât convocarea, pentru luni, a Delegaţiei Permanente a partidului.

"În CNEx au fost temele de agendă de la BPC. Toate sunt cu acelaşi deznodământ. Am făcut o discuţie mult mai lungă pentru că toţi preşedinţii organizaţiilor au avut posibilitatea şi dorinţa de a face aprecieri, comentarii despre campania electorală, turul I, turul II, despre contextul politic, despre obiectivele PNL, despre mijloace, despre guvernare, despre opoziţie, despre toate aceste lucruri care ne frământă. S-a adoptat o declaraţie politică, ea reia principiile despre care am vorbit şi am primit mandatul pentru toate discuţiile politice care urmează. Vom avea luni o Delegaţie Permanentă, deci forul care uneşte preşedinţii organizaţiilor, Biroul Politic şi toţi parlamentarii", a explicat Antonescu.

Întrebat dacă în discuţiile cu partidele politice va cere funcţia de premier pentru sine, Antonescu a replicat: " O să vă spun atunci când o să le port".

La votul de încredere, care a fost secret, a votat împotrivă, conform unor surse liberale, deputatul Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş. Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că Dobre a explicat votul "împotrivă", deşi era secret, menţionând că l-a exprimat pentru a arăta că PNL este un partid în care există democraţie şi nu doar unanimităţi.

Crin Antonescu a primit, miercuri, şi în Biroul Politic Central (BPC), votul de încerede, în acest for fiind înregistrată unanimitate. Antonescu a spus că la începutul şedinţei BPC a cerut colegilor săi un vot de încredere în calitate de preşedinte al partidului. El a adăugat că a primit cele 31 de voturi din partea membrilor BPC.

Preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Minodor Dobre, a declarat, miercuri, înaintea reuniunii CNEx, că în Consiliul Executiv Naţional al partidului vor avea loc analize şi dezbateri, iar părerea sa este că liberalii nu ar trebui să se grăbească, întrucât nu i-a chemat deocamdată nimeni la guvernare.

El a spus că, în opinia sa, dacă se va pune problema unor colaborări pentru formarea noului Guvern, PNL va trebui să acţioneze "în conformitate cu scopul unui partid". "Cred că ar trebui hotărât în conformitate cu scopul unui partid. Unul este să ajungă la putere, altul - să urmărească interesul naţional. Cred că aceste scopuri trebuie armonizate", a afirmat Dobre.

Deputatul liberal a mai spus că el crede că se va forma un Guvern "foarte repede" care să treacă de votul Parlamentului, excluzând varianta ajungerii la alegeri anticipate.

El a precizat că nu exclude o formulă de guvernare PSD-PNL, eventual împreună cu UDMR, arătând că, dacă vor ajunge la negocieri în vederea formării unui nou Guvern, cel mai probabil, liberalii se vor prezenta împreună cu UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici