Antonescu: În Parlament va trebui să existe o comisie specială pe proiectul Roşia Montană

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că susţine constituirea unei comisii parlamentare speciale pentru analizarea proiectului privind exploatarea de aur de la Roşia Montană şi că este în favoarea votului deschis asupra proiectului de lege.

151 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În Parlament va trebui să existe o comisie specială pe proiectul Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pe un proiect care stârneşte în chip firesc foarte multe discuţii, foarte multe controverse în opinia publică românească, iată chiar în stradă, cum ar fi Roşia Montană, la Parlament eu cred... asta vom discuta şi vom decide în Parlament, că va trebui constituită o comisie care să se dedice acestui proiect şi o comisie deschisă, în care oamenii, organizaţiile neguvernamentale, cei interesaţi în acest subiect să se exprime, să o poată face nu doar în stradă, nu doar pe forumuri, nu doar în presă, ci şi acolo unde propriu-zis se ia decizia", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a criticat, de asemenea, inconsecvenţa preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte promovarea proiectului de la Roşia Montană. Antonescu a amintit faptul că şeful statului îndemna textual şi oficial ca Guvernul Ungureanu să promoveze acest proiect.

"Astea sunt jocuri de natură politică, mic electorală. E o temă mare pentru România dacă acest proiect se face sau nu se face, în ce condiţii se face... mult mai mare decât dacă Băsescu, Ponta, Antonescu, Popescu îşi smulg unul altuia două procente electorale, trei, cinci, şapte", a mai afirmat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă poate să precizeze cum va vota în cazul proiectului de lege privind Roşia Montană.

"Nu, pentru că nu sunt, aşa cum nu sunt cei mai mulţi dintre parlamentari în posesia tuturor datelor şi tuturor argumentelor pro sau contra. Nu aveţi însă nicio grijă, chiar dacă se va opta pentru un vot secret - eu personal de câte ori nu e vorba de persoane sunt pentru votul deschis, în sensul asumării responsabilităţilor de către orice parlamentar şi orice partid - dar şi dacă se va ajunge să zicem, ceea ce nu cred, la un vot secret, am să vă spun ce am votat, am să vă spun care e poziţia PNL", a răspuns preşedintele PNL.

La rândul său, premierul Victor Ponta a spus că salută propunerea liderului PNL pentru constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze proiectul privind Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici