Antonescu: În PNL nu a fost niciodată şi nu va fi vid de lideri. PNL e partidul libertăţii româneşti

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Gala TNL, că în partid nu a fost niciodată şi nu va fi "un vid de lideri", deoarece PNL este "partidul libertăţii româneşti", susţinând că libertatea rămâne singura preocupare a partidului.

169 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În PNL nu a fost niciodată şi nu va fi vid de lideri. PNL e partidul libertăţii româneşti

Antonescu: În PNL nu a fost niciodată şi nu va fi vid de lideri. PNL e partidul libertăţii româneşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Noi de fapt avem un singur obiect de activitate, avem o singură materie primă şi o singură preocupare: libertatea. Partidul Naţional Liberal este partidul libertăţii româneşti. (...) Noi nu avem, nu am avut niciodată altă şansă decât libertatea. Le-am stat şi le stăm ca un nod în gât foarte multora, dar, atâta vreme cât avem puterea de a fi liberi şi de a ne asocia liberi întru libertatea tuturor românilor, suntem puternici, suntem de neînlăturat, suntem de neînvins", a afirmat preşedintele PNL în faţa tinerilor liberali.

Antonescu a replicat astfel unei afirmaţii făcută vineri în Congresul PNL de Călin Popescu Tăriceanu, care a avertizat asupra pericolului unui "vid de lideri" în cazul în care nu se optează pentru alegerea în sistem uninominal a conducerii partidului.

"Nu mă tem de niciun vid de lideri, am ascultat azi această expresie, m-a apucat mai întâi - când am auzit vid - teama de fizică, teama din şcoală. Am fost şi eu odată tânăr. Şi după aceea m-a apucat - când am auzit toată formula - teama de confuzie. Vid de lideri? La noi, niciodată. La noi există atâţia lideri de fapt câţi membri, pentru că un lider e un om liber care se conduce în primul rând pe sine. PNL este un partid de lideri, a fost şi va fi un partid de lideri", a afirmat Antonescu.

El a mai spus că Ion C. Brătianu nu a fost înconjurat de "slugi".

"Chiar dacă istoria a pus PNL pentru zeci de ani pe numele unui Brătianu sau altul, aşa a fost şi atunci, aşa a fost de la naşterea sa. Brătianu nu era înconjurat de slugi, Brătianu nu era înconjurat de lachei în PNL, era înconjurat de oameni liberi, de români liberi care au făcut ca România să cunoască civilizaţia libertăţii, cultura publică a libertăţii", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a anunţat că în echipa sa, propusă spre vot sâmbătă Congresului, se vor regăsi foşti şi actuali lideri ai TNL, precum Florin Alexe, Cristian Adomniţei sau Dan Motreanu.

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că liberalii riscă să ajungă într-un vid de lideri dacă menţin modelul alegerii conducerii partidului în sistem de listă, pledând pentru varianta uninominală şi alegeri interne pentru desemnarea prezidenţiabilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici