Antonescu: Între a deveni satelit al PSD şi a juca şansa de a conduce România, PNL a ales-o pe a doua

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat duminică, la Piteşti, că alegerile europarlamentare reprezintă pentru PNL ”un moment decisiv”, în contextul în care PNL a ales să-şi joace ”şansa extraordinară de a conduce România în următorii ani”, şi nu să devină un partid ”de mâna a doua, satelit al PSD”

429 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Între a deveni satelit al PSD şi a juca şansa de a conduce România, PNL a ales-o pe a doua

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

”Pentru noi e un moment cu adevărat decisiv şi suntem într-un moment atât de greu şi într-un moment decisiv pentru că noi, împreună, am decis că PNL, între a deveni un partid de mâna a doua, satelit al PSD, şi între a-şi juca şansa extraordinară de a conduce Româna în următorii ani a ales-o pe a doua”, a afirmat Crin Antonescu în discursul său ţinut duminică, la Piteşti, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Argeş.

Antonescu a afirmat în faţa liberalilor argeşeni prezenţi la această reuniune că mesajele date de principalele forţe politice în România la aceste alegeri europarlamentare ”se învârt în jurul PNL” şi că sondajele de opinie prezentate de actuala Putere politică prezintă PNL ca situându-se sub scorul real al partidului, ceea ce are ca scop ”demoralizarea” susţinătorilor PNL. Antonescu a afirmat că şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, la fel ca şi la scrutinul din 2009 pentru Preşedinţia României, principalul scop al lui Traian Băsescu este scoaterea sa din cursa pentru intrarea în turul al doilea al scrutinului.

Liderul PNL a spus că de data aceasta scopul preşedintelui Traian Băsescu este eliminarea sa din postura de candidat la Preşedinţie, pentru ca Băsescu să se poată legitima drept liderul opoziţiei de dreapta într-o Românie cu preşedinte şi premier de stânga.

”În 2009, grija principală a lui Traian Băsescu a fost aceea de a nu ajunge Antonescu în turul doi ca să se întâmple ceea ce s-a întâmplat. (…) Partid mare, care nu putea să suporte să nu dea preşedintele ţării, PSD a făcut tot ce a putut ca să nu intre Antonescu în turul doi. (…) Care e ţinta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira să fie? Preşedinte al României? Nu se poate. Nu se poate nu doar pentru că nu-i dă voie Constituţia, ci pentru că n-ar mai putea obţine voturile. Poate Traian Băsescu să susţină un candidat, are el un asemenea candidat şi are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD şi să câştige Preşedinţia României? Fireşte, nu. Ceea ce-i rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziţiei la un preşedinte şi la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la preşedinţie. Iată de ce acest foc se concentrează acum asupra noastră. Iată de ce factorul psihologic este major pentru că ei ştiu că acestea vor fi nişte alegeri de moral, de mobilizare, că aceste alegeri vor aduce succes acelora care pun o credinţă, pun proiecte, apartenenţa la un partid politic adevărat mai presus decât promisiuni bugetare care oricum nu s-au onorat şi nu se vor onora, sau promisiunile pe care le ştim ale Partidului Social Democrat sau ale lui VictVictor Ponta afirmat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că îl întreabă multe persoane dacă ”mai rezistă” sau ”cât mai rezistă” şi că răspunsurile sale la aceste întrebări sunt afirmative, pentru că nu poate să nu pună la bătaie ”ultima picătură de energie, de încredere, de imaginaţie” pentru valorile pe care le promovează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici