Antonescu: La Cotroceni e deşert, Băsescu îşi trece zilnic peste acesta alaiul de pitici

Liderul PNL Crin Antonescu l-a criticat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, pe preşedintele Traian Băsescu, despre care a spus că este "un dictator, care se substituie Guvernului, care dictează Parlamentului, care angajează cu foruri internaţionale decizii care nu s-au dat încă ale CC".

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: La Cotroceni e deşert, Băsescu îşi trece zilnic peste acesta alaiul de pitici

Antonescu: La Cotroceni e deşert, Băsescu îşi trece zilnic peste acesta alaiul de pitici (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu avem un preşedinte. La Cotroceni este într-adevăr un deşert. Un deşert, domnule Lăzăroiu, peste care vă trece zilnic de trei-patru ori, pe toţi, pe dumneavoastră, alaiul de pitici. Vă trece preşedintele pe dumneavoastră, nu pe noi, în deşertul de la Cotroceni, de trei-patru ori pe zi. Poporul român în faţa deşertului real nu are un conducător", a susţinut Crin Anotnescu.

El a subliniat că "România are la Cotroceni un om ales, care e din plin un dictator prin intenţii, mentalitate, comportament, dar nu e din păcate un preşedinte".

"Spun că e un dictator pentru că numai un dictator poate hotărî şi anunţa o ţară întreagă de unde, cât şi cum se taie, atunci când e vorba de veniturile elementare ale peste 9 milioane de cetăţeni, fără să se consulte cu propriul Guvern, sindicatele, cu asociaţiile profesionale, cu mediul academic sau de afaceri, cu nimeni. Numai un dictator poate face asta şi Traian Băsescu o face. Ştiţi foarte bine că azi,15 iunie, suntem acolo unde a dictat Traian Băsescu, în ziua de 6 mai, să fim", a spus Antonescu.

El a mai spus că Băsescu este "un dictator care se substituie Guvernului, care dictează Parlamentului, care angajează cu foruri internaţionale decizii care nu s-au dat încă ale CC, care spune cine e gras, cine e slab, cine e bun, cine e rău".

"Avem acest om cocoţat acolo, la Cotroceni, pe un morman de bani indirect deturnaţi din banul public, pe un maldăr de promisiuni neonorate, de linguşeli ale profesioniştilor odei de ieri şi de azi, cocoţat pe tot ceea ce, începând cu premierul Emil Boc şi mergând, colegi din majoritate, până la fiecare dintre dumneavoastră, ruinează încet, dar sigur, democraţia, atâta câtă e. De 20 de ani aud că «democraţia nu ţine de foame». (...) Lipsa de democraţie generează foamea şi, dacă va fi foame în România după aceste măsuri, va fi în primul rând din cauza lipsei de democraţie şi din cauza faptului că un singur om a hotărât. Domnul Băsescu stă acolo, dar nu e preşedinte. Ţara ar avea nevoie de un preşedinte, de un lider care, în aceste momente, să facă apel la solidaritatea românilor", a spus liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici