Antonescu, la Iaşi: Aş fi vrut ca Blaga să fie cu mine pe scenă. Şi cei care huiduie să fie cu noi

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, în discursul de la Iaşi de Ziua Unirii, că ar fi vrut ca Vasile Blaga, aflat în public, să fi fost alături de el pe scenă şi că se gândeşte la cei care fluieră şi huiduie, el adăugând: "Trebuie să facem din harul Unirii faptă, nu doar vorbă".

1486 afișări
Imaginea articolului Antonescu, la Iaşi: Aş fi vrut ca Blaga să fie cu mine pe scenă. Şi cei care huiduie să fie cu noi

Europarlamentarul PNL Adina Vălean şi preşedintele PNL Crin Antonescu participă ma manifestările prilejuite de Ziua Unirii, la Iaşi (Imagine: Liviu Dădăcuş/Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut un discurs scurt, de 5 minute.

"Înţeleg că sunt aici şi reprezentanţi ai opoziţiei, dar nu lângă noi, pe scenă. Îl salut pe Vasile Blaga şi îmi pare rău că nu suntem împreună acum pe această scenă", a declarat Antonescu.

El a menţionat şi că se gândeşte la cei care aleg să fluiere şi să huiduie.

"Gândul meu se îndreaptă şi către cei care aleg să fluiere şi să huiduie, pentru că şi ei trebuie să fie alături de noi", a spus Antonescu.

El a mai spus că "trebuie să facem din harul Unirii faptă, nu doar vorbă".

"Niciun mare popor nu s-a ridicat decât prin unitate. Fără unitate, acest popor nu a putut realiza nimic din aspiraţiile sale (...) Momentele de înălţare au fost cele în care am putut să fim uniţi", a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că în aceast zi românii trebuie să fie deasupra diferenţelor dintre ei.

"Gândul meu respectuos şi sincer este că putem în această zi să fim dincolo, să fim deasupra acestor diferenţe, să fim uniţi (...) E loc pentru toţi, avem nevoie de toţi", a spus preşedintele Senatului.

La începutul manifestărilor, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiţi, participanţii scandând mesaje şi împotriva premierului şi a şefului statului, care nu participă la evenimente.

La manifestările desfăşurate în Piaţa Unirii din Iaşi cu prilejul Unirii Principatelor participă mai mulţi miniştri, între care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. De asemenea, sunt prezenţi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, prefectul judeţului, Romeo Olteanu, şi şeful Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

Manifestările au început la ora 11.00, fiind precedate de sceneta "Moş Ion Roată şi Unirea", interpretată de mai mulţi elevi şi studenţi pe scena amplasată în centrul oraşului, pe scena amplasată în Piaţa Unirii din oraş.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a ajuns în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii, el fiind huiduit de participanţi.

În Piaţa Unirii din Iaşi au fost mobilizaţi sute de poliţişti şi jandarmi. În zonă au fost amplasate garduri metalice, iar în perimetrul de lângă scenă au acces doar oficali şi susţinători ai partidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici