Antonescu: Luăm serios în calcul candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Trebuie o verificare juridică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii iau în serios o eventuală candidatură a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, însă în cazul acestuia trebuie clarificată "o chestiune de natură juridică" pentru care s-a făcut o solicitare la BEC.

303 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Luăm serios în calcul candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Trebuie o verificare juridică

Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă este luată în calcul o eventuală candidatură la europarlamentare a lui Mircea Diaconu.

"Evident că, în ceea ce-l priveşte pe domnul Diaconu, candidatura sa este una pe care noi o luăm în calcul în cel mai serios grad. Este doar o chestiune de natură juridică pe care trebuie să o verificăm foarte bine. (...) S-a cerut un punct de vedere (de la BEC, n.r.), mâine până la decizie o să-l avem", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că lista partidului pentru Parlamentul European va fi votată marţi în Biroul Politic Naţional.

Antonescu a precizat că nominalizarea candidaţilor pentru europarlamentare va avea în vedere propunerile organizaţiilor PNL din cele opt regiuni.

De asemenea, el a fost întrebat dacă PNL îşi va valida marţi candidaţii şi în cazul alegerilor parţiale.

"Nu suntem sub aceeaşi presiune a calendarului, dar în principiu sunt conturate candidaturile", a răspuns liderul PNL.

Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau de aleşi locali vor avea loc în 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, potrivit anunţului făcut luni de premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici