Antonescu: Lucrările oricărei comisii se desfăşoară în Parlament, nu în mină, nu în Piaţa Universităţii

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu poate spune dacă membrii comisiei parlamentare speciale se vor deplasa la Roşia Montană, deşi e de dorit, el menţionând însă că lucrările oricărei comisii se desfăşoară în Parlament, nu în mină sau în Piaţa Universităţii.

232 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Lucrările oricărei comisii se desfăşoară în Parlament, nu în mină, nu în Piaţa Universităţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Antonescu a afirmat că nu poate spune dacă membrii comisiei speciale a Parlamentului se vor deplasa la Roşia Montană, dar că este "foarte posibil şi chiar de dorit".

"Lucrările comisiei, oricărei comisii parlamentare, se desfăşoară la Parlament, nu la mină, nu în Piaţa Universităţii, nu în altă parte. Are rost să se deplaseze comisia sau o delegaţie a comisiei pentru a vedea nişte lucruri care trebuie văzute la faţa locului, dacă ele trebuie văzute", a mai spus Antonescu.

El a fost întrebat dacă va face parte din comisia specială, răspunzând că cel mai probabil nu va deveni membru al acesteia, deoarece şi-a exprimat deja un punct de vedere ferm în privinţa proiectului.

"Ceea ce am recomandat sau am rugat eu pe colegii mei a fost să desemneze în această comisie nişte oameni care să nu fie deja celebri prin punctele lor de vedere. De pildă, eu nu m-aş fi dus în această comisie, pentru că am un punct de vedere foarte clar. Sigur că are şi partidul un punct de vedere pe care şi-l va menţine la vot, dar să nu aibă sentimentul cei care vin în faţa comisiei că bat la uşi închise. Deci, nici partizani ai proiectului, cum sunt parlamentarii de Alba - deşi domnul Atanasiu este pentru exploatarea de la Roşia Montană, dar nu pentru acest proiect - nici oameni care sunt foarte cunoscuţi ca fiind împotrivă", a mai spus Antonescu.

Constituirea comisiei speciale urmează să fie aprobată marţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Comisia urmează să aibă în jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, în funcţie de algoritmul politic.

Comisia va fi condusă de către deputatul PSD Iulian Iancu, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici