Antonescu: Nu accept ca Geoană să fie descalificat pentru Vântu; Băsescu a făcut spionaj politic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri seara că nu acceptă ca Geoană să fie descalificat pentru este acuzat de Băsescu că se relaxează în unele seri la Sorin Ovidiu Vântu, atâta vreme cât Vântu este cunoscut bine de amândoi, criticând în schimb "spionajul politic" făcut de preşedinte.

49 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu accept ca Geoană să fie descalificat pentru Vântu; Băsescu a făcut spionaj politic

Antonescu: Nu accept ca Geoană să fie descalificat pentru Vântu; Băsescu a făcut spionaj politic (Imagine: Liviu CHirică/Mediafax Foto)

Întrebat dacă după episodul de joi seară nu îi pare rău că îl susţine pe Mircea Geoană, Antonescu a replicat: "Absolut deloc".

"Care e catastrofa pe care a păţit-o Geoană aseară? A ieşit la iveală că l-a vizitat pe Sorin Ovidiu Vântu. Da, un gest neinspirat electoral, dar ce vrea să ne spună domnul Băsescu? În ce calitate a făcut Băsescu nişte teorii? Una e că l-a culpapilizat pe Mircea Geoană, care a prezentat un proiect, o viziune asupra instituţiei prezidenţiale, şi vina care i s-a făcut e că-l cunoaşte şi că îl frecventează pe domnul Vântu, că domnul Vântu în susţine pe domnul Geoană. În ce calitate spune aceste lucruri Traian Băsescu, pentru că la rândul domniei sale este apropiat cu Vântu, e un politician susţinut încă de prin 2001 în diferite feluri de Sorin Ovidiu Vântu", a susţinut la Realitatea Tv, Crin Antonescu.

El a susţinut că Băsescu e un politician care în timpul mandatului s-a întâlnit şi a colaborat de foarte multe ori cu Vântu.

"Nu sunt arbitru de patinaj artistic să-mi dau seama, nici măcar nu-l vedeam în faţă pe pe domnul Geoană. Astea sunt chestiuni de impresie artistică şi se pot pierde sau câştiga nişte puncte la o asmenea dezbatere. Dar cred că ne interesează adevărul pe fond. Adevărul este că noi avem de ales între doi oameni care îl cunosc bine, dar bine, pe Sorin Ovidiu Vântu. De vreme ce îl cunosc amândoi bine, de vreme ce despre unul ştiu foarte limpede şi acela este Traian Băsescu că a fost susţinut în diferite feluri, mai în toate, de Sorin Ovidiu Vântu pe parcursul a ani de zile, iar despre celălalt ştiu că se relaxează în unele seri la Vântu, cred că pot trece la alte criterii. Nu pot să accept faptul că Geoană e descalificat de acest lucru", a spus Antonescu.

Întrebat dacă el l-a vizitat pe Vântu, care a spus că l-a votat în primul tur, preşedintele PNL a replicat: "Nu".

"Foarte bine că m-a votat. I-am mulţumit, cum le-am mulţumit celor două milioane de români, care m-au votat, şi îl rog pe domnul Vântu, ca şi pe cei două milioane, să vină pe 6 decemrbie şi să-l voteze pe Geoană. Îl rog insistent şi pe domnul Vântu să facă asta", a apreciat Crin Antonescu.

El a ţinut să sublinieze că în opinia sa este important, "nu atât cum a reacţionat mai mult sau mai puţin inspirat, teatral, Geoană", ci că românii au ajuns să accepte ca firesc "spionajul politic, poliţia politică".

"E foarte limpede că Traian Băsescu şi-a monitorizat, şi-a ascultat, şi-a urmărit adversarii poltici, inclusiv adversarul într-o competiţie electorală, ne-a spus cu nonşalanţă lucurul acesta, a încercat să-l mascheze cumva la adăpostul Hotnews sau Academia Caţavencu, şi pentru noi asta nu mai înseamnă nimic. Eu nu doresc să trăiesc într-un stat poliţienesc, în care preşedintele ţării foloseşte serviciile pentru a-şi urmării adversarii politici sau competitorii electorali. (..) E greu de spus ce aş fi făcut în numele altuia. I-aş fi spus aceste lucuri pe care le spun acum sau altceva. Eu pledez aici împotriva imposturii domnului Băsescu în a denunţa, a face argument de campanie, faptul că preopinentul său cunoaşte şi frecventează nişte "oameni de afaceri dubioşi" spune el, oameni pe care cel puţin în aceeaşi măsură i-a frecventat şi îi fecventează şi domnia sa", a explicat Antonescu.

Pe de altă parte, liberalul a ţinut să spună că, la dezbatere, în spatele lui Geoană erau oameni de mare condiţie, nereferindu-se la politicieni, pe când şeful statului "avea în spate câteva exemplare din această clică îmbogăţită sub regimul Iliescu şi Năstase, că doamna şi domnul Cocoş s-au întremat bine sub Adrian Năstase", sau "trădătătorii din PNL toţi cu probleme de morală şi de corupţie".

În privinţa lui mogulilor, Antonescu a ţinut să-şi exprime speranţa că domnul Băsescu când nu va mai fi păzit de imunitatea prezidenţială "va avea un lanţ de procese cu Patriciu, Vântu, Voiculescu, dacă au puţină demnitate". "Trebuie să-l dai în judecată pe unul ca ăsta, pentru că nu se poate să te facă în faţa a cinci milioane de de telespectatori să te facă infractor, dacă nu eşti".

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este convins că a fost în ultima perioadă ascultat şi urmărit, iar staff-ul său de campanie a fost monitorizat.

"Am fost ascultat, urmărit, înregistrat, fotografiat, Dumnezeu ştie de cine, de structurile statului, de structuri parastatale. Staff-ul meu de campanie a fost monitorizat permanent", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici