Antonescu: Nu am nevoie de garanţii din partea PSD, nu poate da singur jos premierul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu are nevoie de o garanţie din partea PSD privind menţinerea lui Iohannis în fruntea Guvernului mai mult de o lună, menţionând că PSD nu este un partid majoritar în Parlament, care să poată impune sau schimba premieri.

8 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am nevoie de garanţii din partea PSD, nu poate da singur jos premierul

Antonescu: Nu am nevoie de garanţii din partea PSD, nu poate da singur jos premierul (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă a primit garanţie de la PSD că Johannis va rămâne premier mai mult de câteva luni, Antonescu a replicat că nu are nevoie de o garanţie, ci de numirea primarului Sibiului în fruntea Guvernului după 6 decembie. "Nu am nevoie de asta. Am nevoie de numirea lui Klaus Iohannis în fruntea unui Guvern alcătuit după criteriile despre care vorbim pentru că eu nu am nevoie de o astfel de garanţie. Eu garanţiile mi le iau dintr-o anumită construcţie politică pe care am gândit-o şi pe care o pun în practică în aşa fel încât ea să-mi ofere garanţii de soliditate şi de perspectivă", a susţinut Antonescu.

În plus, liderul PNL a subliniat că PSD nu este un partid majoritar care să poată impune sau da jos premierul. "Eu nu cred că există un partid, PSD sau altul, care ce să facă? să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern care merge bine? Nemailuând în calcul faptul că PSD nu este un partid majoritar, care să poată impune un prim-ministru sau să poată da jos singur un prim-ministru", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă a discutat cu Klaus Iohannis după interviul dat de acesta pentru un ziar german în care spune că acum vede un guvern politic, cu un premeir politic, nefiind el acela, Antonescu a confirmat discuţii cu primarul Sibiului, explicând că afirmaţia lui Iohannis fost făcută înaintea primului tur al alegerilor. "Da, sigur că da. Interviul acela este dat înainte de rezultatul alegerilor, în 21 noiembrie. Premierul Iohannis este parte şi actor principal al proiectului pe care eu l-am denumit după numele său. Se întoarce în ţară în cursul zilei de duminică şi începând de luni de apucăm de treabă. Nu există nicin dubiu în acest sens şi vă pot garanta şi acest lucru", a adăugat liderul liberalilor.

Întrebat de ce a făcut Iohannis acea declaraţie, Crin Antonescu a argumentat că primarul Sibiului se referea la o situaţie ipotetică. "E declaraţia omului înainte de acest tur. Vă rog să vă gândiţi la faptul că eu am condiţionat susţinerea lui Mircea Geoană de asumarea proiectului Iohannis pe termen lung şi că răspunsul lui Mircea Geoană a venit foarte repede, dar după turul I de alegeri. Toate aceste lucuri s-au întâmplat în 23-24 noiembrie. Iohannis evalua foarte rezervat, foarte reţinut cum îl ştiţi, o situaţie ipotetică, pentru că el nu avea niciun fel de garanţie sau înţelegere cu Mircea Geoană sau cu PSD în această privinţă", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici