Antonescu: Nu am văzut elementele unei campanii ale lui Roşca Stănescu împotriva PSD sau a lui Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

343 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am văzut elementele unei campanii ale lui Roşca Stănescu împotriva PSD sau a lui Ponta

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede situaţia senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, despre care premierul Victor Ponta şi-a exprimat nemulţumirea, acuzând din partea acestui o campanie dusă împotriva unui partid din USL.

"Anumite aluzii, anumite acuzaţii, nu sunt de dorit, cine are ceva de spus trebuie să spună clar, şi aici mă refer nu doar la Sorin Roşca Stănescu, ci şi la alţii. Pe de altă parte, evident, asta ştim de foarte multă vreme, există libertatea de opinie. Pe scurt, nu cred că în cazul senatorului Roşca Stănescu avem de a face cu o chestiune care trebuie tratată numai ea izolat, pentru altfel am putea să începem săptămâna viitoare să avem alte cazuri, ci trebuie în ansamblu să gândim şi să orchestrăm dacă se poate fără a impune nimănui nici tăcerea nici o disciplină cazonă, dar să gândim împreună toţi cei care am făcut şi reprezentăm USL cum îmbunătăţim gradul de coeziune publică al declaraţiilor noastre", a spus liderul PNL.

El a precizat că, totodată, trebuie avută în vedere coerenţa majorităţii în Parlament şi pregătirea mai bună a reprezentanţilor Guvernului care "pledează" în faţa parlamentarilor.

Antonescu a precizat că nu crede că este vorba în cazul lui Roşca Stănescu de o campanie împotriva PSD.

"Dacă citim foarte clar şi înţelegem spiritul acestui protocol (al USL, n.r.) este evident că o campanie împotriva USL şi împotriva cuiva din USL este de neacceptat. Eu nu cred că avem elementele pentru a vorbi de o campanie a senatorului Roşca Stănescu împotriva lui Victor Ponta sau împotriva PSD, nu cred. Putem să mai discutăm, putem să avem, ca să spun aşa, un dosar al chestiunii şi putem să discutăm şi alte situaţii. Campanii fac posturile de televiziuni şi nu trebuie să vă spun care", a mai susţinut liderul PNL.

El a menţionat că nu crede că Sorin Roşca Stănescu acţionează pentru slăbirea USL sau pentru creşterea tensiunilor.

Pe de altă parte, Antonescu a admis că au fost declaraţii ale senatorului PNL care l-au deranjat.

"Există nuanţe, există afirmaţii excesive, în opinia mea, ale senatorului Roşca Stănescu. Nu-i vorba numai de domnia sa, nu aş vrea să facem aici un caz pentru că nu avem un talger USL versus Roşca Stănescu", a mai completat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

"Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL (Sorin Roşca Stănescu, n.r.) , şi am cerut o poziţie clară a PNL. (...) Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie", a spus Ponta, precizând că "din fericire" acest articol din protocolul USL nu a fost invocat de la înfiinţarea Uniunii.

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici