Antonescu: Nu renunţăm la candidatura pentru Sectorul 6. Luni USL va lua o decizie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Realitatea TV, că liberalii nu renunţă la candidatura pentru Sectorul 6 al Capitalei, în persoana lui Rareş Mănescu, şi a precizat că social-democraţilor le revine candidatul pentru Sectorul 2, conform algoritmului negociat.

538 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu renunţăm la candidatura pentru Sectorul 6. Luni USL va lua o decizie

Crin Antonescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a anunţat că luni va avea loc reuniunea USL care va definitiva acest subiect al candidaturilor la Sectoarele Capitalei.

"Aştept foarte liniştit ziua de mâine (luni, n.r.), o dată pentru că nimeni nu îl contrazice pe Victor Ponta în chestiunea asta că este mai bine să avem candidaturi comune, din raţiuni strict electorale. (..) Pe de altă parte, noi nu putem, odată angajaţi în această construcţie, să ne gândim doar la binele propriului partid. Orice candidatură separată consolidează electoratul strict al unui singur partid, erodează candidaţii, îi exprimă mai direct programul", a spus liderul PNL la Realitatea TV.

Preşedintele PNL a menţionat că partidul său nu va renunţa în a desemna candidatul la Sectorul 6. "Nu renunţăm la candidatura PNL la Sectorul 6, care candidatură va fi ocupată de Rareş Mănescu, care este preşedintele acestei organizaţii, de ani buni, care este un om, din punctul nostru de vedere - şi nu avem un contraargument de la aliaţii noştri- un om care nu poate fi împiedicat în niciun caz să câştige, sub culorile USL, acest Sector", a declarat Antonescu.

Potrivit liderului liberal, "nu este vorba despre o chestiune între PNL şi PSD, cât despre susţinerea lui Victor Ponta pentru un candidat PC".

Despre situaţia de la Sectorul 2, preşedintele PNL a explicat că, potrivit unei artimetici care asociază PC cu PNL şi conform principiului parităţii, pe care liberalii l-au respectat la Bucureşti, acest sector trebuie să revină PSD.

"Noi avem Sectorul 1, avem şi Sectorul 6, şi Sectorul 4, unde domnul Piedone este tot în Alianţa de Centru-Dreapta. Decurge că celelalte trei Sectoare, 2, 3 şi 5 sunt ale PSD-ului", a adăugat liderul PNL.

Antonescu a ţinut să îşi exprime speranţa că USL va veni luni cu soluţia candidaturilor comune pe Capitală, dar a ţinut să adauge că "nu este deloc un capăt de ţară" nici să se meargă separat.

"Am discutat, am spus cum ni se pare nouă, cât se poate de echitabil şi cu mari şanse de câştig, cu candidat PSD la sectorul 3 şi cu candidat PNL la sectorul 6", a afirmat Antonescu.

Ştefan Florescu, candidat PC pentru Primăria Sectorului 6, a declarat, duminică, în Parcul Moghioroş, că este convins de faptul că va fi numit candidat al USL, el mizând pe sprijin din partea liderului PSD Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, recent, pentru "Gândul", că în cazul în care partidele din USL nu se înţeleg asupra candidaţilor de la Bucureşti, se va merge pe liste separate în Capitală.

Liberalii îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce social-democraţii şi conservatorii mizează pe Ştefan Florescu (PC), notează "Gândul".

Preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, poziţiile celor două partide s-au apropiat foarte mult în sensul unor candidaturi comune la nivelul sectoarelor.

"Cred că poziţiile noastre s-au apropiat foarte mult în sensul de a ne îndepărta de o posibilă candidatură pe liste separate. Nu sunt lucrurile bătute în cuie, este o fază a negocierii, dar poziţiile exprimate de ambele partide ne dau această speranţă", a delcarat Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici