Antonescu: Nu vom intra în sală la asumare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că BPC a decis ca parlamentarii liberali să nu intre în sală la asumarea răspunderii de către Guvern, dar să fie prezenţi la mesajul preşedintelui Băsescu, şi a anunţat că liberalii analizează posibilitatea atacării la CC a legiilor asumate.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu vom intra în sală la asumare

Antonescu: Nu vom intra în sală la asumare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dacă Guvernul nu va da curs apelului nostru, şi nu doar al nostru, de a retrage acest pachet, vom discuta şi acum la grupurile parlamentare, dar la BPC am discutat despre situaţia că nu vom fi prezenţi la asumare. Dar voi fi acolo (la grupuri, n.r.) să explic sensul politic acestui gest. Nici nu vom intra în sală", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă menţin demersul moţiunii de cenzură şi dacă au strâns semnături, preşedintele liberalilor a reiterat intenţia PNL de a iniţia moţiune de cenzură, anunţând că după asumare liberalii îi vor întreba "limpede" pe cei de la UDMR dacă semnează sau nu moţiunea.

"În momentul în care mâine vom avea asumarea de către premier în Parlament vom întreba limpede pe cei de la UDMR dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură şi vom anunţa că ţinem această iniţiativă deschisă pentru oricare dintre parlamentari, inclusiv cei ai puterii", a spus Antonescu.

El a apreciat că "moţiunea nu a fost redactată în text", dar că tema e foarte clară, fiind "vocea străzii, vocea societăţii".

"Niciodată un Guvern care a intenţionat să angajeze răspunderea(…) nu a avut o ripostă mai solidă din partea unor categorii profesionale, din partea sindicatelor, a unei largi părţi a societăţii. Cele mai multe nemulţumiri sunt direcţionate spre legea salarizării unice, dar există foarte multe lucruri care nu sunt de acceptat în legile educaţiei şi chiar în cele numite ale restructurării. Noi am depus (…) peste 500 de amendamente la această lege (a salarizării unice-nr)", a spus liderul liberal.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a menţionat că parlamentarii liberali vor analiza, luni, în şedinţa de la Cameră, şi aspectele de neconstituţionalitate, putând decide atacarea la Curtea Constituţională a legilor angajate de Executiv.

Întrebat dacă PNL participă însă la şedinţa consacrată mesajului şefului statului, liderul PNL a menţionat că liberalii vor fi prezenţi din respect pentru instituţia prezidenţială.

"În mod normal, dacă nu face preşedintele cine ştie ce până atunci, la şedinţa în care preşedintele va veni să prezinte un mesaj Parlamentului, vom fi acolo, pentru că noi ne comportăm normal, instituţional. Din respect pentru instituţia parlamentară, pentru cea prezidenţială, din respect pentru sensul comunicării democratice şi constituţionale sigur că vom fi acolo", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici