Antonescu: Parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile modificării Constituţiei

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, la Ploieşti, că parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile pe tema modificării Constituţiei.

459 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile modificării Constituţiei

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că parlamentarii USL nu vor lua parte la dezbaterile pe tema modificării Constituţiei.

El a arătat că "e suficientă o lege pentru reducerea numărului de parlamentari", precizând că dacă reprezentanţii puterii sunt dispuşi ca această lege să fie dezbătută şi adoptată, parlamentarii opoziţiei vor participa la dezbateri.

"Luni, dacă vor să discute această lege, ne prezentăm şi am rezolvat jumătate din referendumul mult invocat", a spus Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că PDL va continua săptămâna viitoare, în Parlament, dezbaterea proiectului de modificare a Constituţiei.

"PDL va continua săptămâna următoare în Parlament dezbaterea pe proiectul de modificare a Constituţiei", spunea Voinescu, care adăuga că acest proiect "a fost întâmpinat cu acelaşi refuz din partea opoziţiei".

Voinescu mai spunea că PDL rămâne credincios referendumului prin care cetăţenii s-au pronunţat pentru un Parlamentar unicameral şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

Sever Voinescu afirma că proiectul de revizuire a Constituţiei se află în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei după ce opoziţia a blocat discutarea lui într-o comisie special constituită.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, în Parlament că adresează opoziţiei rugămintea de a reveni în Legislativ şi a discuta problemele politice aici, unde este locul de dezbatere a chestiunilor politice şi administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici