Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie pe dreapta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidului său nu-i "surâde" ideea unei candidaturi pe liste comune cu PSD la europarlamentare, afirmând că PNL are de dat "o bătălie de imagine pe dreapta", în vreme ce USL ar estompa clivajul politic, dar ar fi un semnal de "revigorare".

367 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie pe dreapta

Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie pe dreapta (Imagine: Shutterstock)

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă PNL va opta pentru o candidatură pe liste comune cu PSD la europarlamentare.

"Nu este o idee a mea şi nu i-am făcut o propunere domnului Ponta în acest sens, deşi mereu am văzut că domnul Ponta asta a spus public. (...) Într-o discuţie complet informală şi purtată preţ de câteva minute cu mine şi un grup de colegi, dar informală, nu în vreo şedinţă a USL, s-a vehiculat această ipoteză. Eu am spus: există multe incoveniente şi PNL nu-i surâde o participare pe liste comune dintr-un motiv special. Noi avem o bătălie de imagine pe dreapta, candidând în USL lăsăm cumva dreapta liberă, pentru că USL este o mare coaliţie stânga-dreapta, care însă nu potenţează nici stânga, nici dreapta, ci dimpotrivă, o estompează cumva, o duce în centru. De aceea nu ne-ar conveni", a explicat Antonescu.

El a menţionat că motivul pentru care ar putea fi luată în discuţie o asemenea idee este din perspectiva că ar fi "cel mai puternic şi mai credibil semnal de revigorare a USL într-un moment în care nimeni nu prea mai crede în viitorul ei".

Preşedintele PNL a susţinut că nu a făcut o propunere oficială PSD, ci a fost vehiculată o ipoteză în treacăt.

"Nu a fost o solicitare din partea noastră, sau cum a...Şi nu cred că era cazul ca domnul Ponta să o prezinte public aşa, cum nu a fost, şi anume o propunere oficială a PNL. Dar nu e o mare problemă din asta, a spus domnul Ponta alte lucruri tot neadevărate, dar mai grave decât asta", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici