Antonescu: Poate Tăriceanu vrea să intre în USD dacă propune liste comune la europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu "poate vrea să intre în USD" dacă propune liste comune la europarlamentare ale USL, în condiţiile în care a fost constituită alianţa electorală pentru europarlamentare PSD-PC-UNPR.

600 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Poate Tăriceanu vrea să intre în USD dacă propune liste comune la europarlamentare

Calin Popescu Tăriceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu privind candidatura pe liste comune la europarlamentare a USL.

"Ce spune domnul Tăriceanu este cumva că o să mă însor, dar urmează întrebarea: «Cu cine, vreo femeie ai găsit?». E caraghios. Ce liste comune, cu cine? Şi PSD şi noi am luat decizia de a merge pe liste separate, PSD nu a propus, nu ne-a rugat pe noi «Hai mă, să mergem pe liste comune» şi noi am zis «Nu dom'le, nu». Fiecare şi-a luat această decizie independent de altul, PSD şi-a construit o altă alianţă. Chiar nu e caraghios ca domnul Tăriceanu… poate vrea să intre în USD. E în regulă, dar eu nu cred că PNL are o asemenea opţiune", a precizat Antonescu într-o intervenţie la B1 Tv.

El a fost întrebat ce sugerează cu afirmaţia privind intrarea lui Tăriceanu în USD.

"Ca să declari după ce oamenii aceştia au constituit o alianţă electorală, arătând clar că vor să meargă într-o formulă în care nu sunt liberalii şi nu reproşez asta, pentru că nici noi nu am vrut aşa ceva – tu să spui că vrei liste comune – înseamnă că vrei să intri în USD. Or, eu nu am cum să fiu de acord cu aşa ceva şi vă garantez că zdorbitoarea majoritate a liberalilor nu doresc aşa ceva", a afirmat liderul PNL.

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu consideră că decizia de a merge pe liste separate la europarlamentare este păgiboasă atât pentru PNL, cât şi pentru PSD, el apreciind totodată că ruperea USL, "care pare să se prefigureze în acest moment", ar fi o gravă greşeală politică.

"Mă îngrijorează situaţia politică din USL şi consider neinspirate declaraţiile ostile sau ironiile care subminează şi mai mult relaţiile din cadrul alianţei şi coalţiei de guvernare. Cred că decizia de a se merge pe liste separate la europarlamentare este una păguboasă atât pentru PNL, cât şi pentru PSD şi, când spun acest lucru, ştiu că sunt în consens cu mai mulţi colegi de partid şi cu multe organizaţii din ţară", a declarat marţi Tăriceanu pentru MEDIAFAX.

"Ruperea USL, care pare să se prefigureze în acest moment, mi se pare a fi o gravă greşeală politică, cu consecinţe extrem de serioase asupra României şi a cetăţenilor ei", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici