Antonescu: Politicienii să îşi asume prietenia cu oamenii de afaceri şi să lase deoparte ipocrizia

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că oamenii politici ar trebui să îşi asume prietenia cu oamenii de afaceri şi să lase deoparte "ipocrizia" legată de acest subiect.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Politicienii să îşi asume prietenia cu oamenii de afaceri şi să lase deoparte ipocrizia

Antonescu: Politicienii să îşi asume prietenia cu oamenii de afaceri şi să lase deoparte ipocrizia

"Oamenii politici ar trebui să nu mai fie atât de ipocriţi şi în vreme ce pe uşa din spate intră unii şi le sponsorizează toate acţiunile, prin faţă ei sunt cu poporul şi oamenii de afaceri sunt ceva rău. Ar trebui să-şi asume, aşa cum se întâmplă în toată Europa, nu mai vorbesc de America, faptul că oamenii de afaceri serioşi, oamenii de afaceri corecţi sunt contributori importanţi la bugetul de stat, sunt oameni care împreună cu companiile lor lucrează pentru patrimoniul naţional, pentru economia naţională, pentru interesul naţional şi ei ar trebui să fie parteneri de consultare, de discuţie, inclusiv la elaborarea unor politici", a spus Antonescu.

El a subliniat că acest lucru se întâmplă peste tot şi că niciodată Angela Merkel sau alt cancelar al Germaniei "nu va face pe prostul" şi va spune: "A, Mercedes, nu am auzit. A, BMW, nu am auzit, nu ştiu, sunt mogulii maşinilor".

"Nu, va spune foarte clar: «Trebuie să apărăm interesele industriei constructoare de automobile germane», Sarkozy va spune mereu că va apăra şi apără - şi s-a dus în Libia, în ciuda scandalului internaţional, pentru a apăra interesele unor firme, ale unor mari companii franţuzeşti. Cred că despre asta e vorba", a afirmat Antonescu.

El a precizat că este prieten cu Dinu Patriciu, precum şi cu alţi oameni din afara partidului şi câteodată părerile lor coincid, iar alteori nu.

"Eu sunt prieten cu Dinu Patriciu cum sunt prieten cu foarte mulţi colegi din partid sau din afară. Asta este una, părerile noastre politice de multe ori - e normal, suntem în acelaşi partid - coincid, alteori, cum aţi văzut recent, diferă al dracului de tare, nu e nimic special în chestiunea asta", a adăugat Antonescu.

Întrebat cine crede că se află în spatele lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, candidatul liberal a spus că noi toţi ştim acest lucru, dar la insistenţele media a răspuns: "Uneori, mă tem că pe Elena Udrea, amândoi. Indirect, evident".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici