Antonescu: Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil. Am speranţa că a fost greşeală. REACŢIA premierului

Crin Antonescu declară că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce "este inacceptabil", el arătând că premierul, prin atribuţiile constituţionale, nu poate să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general şi adăugând că păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală". Premierul Victor Ponta a declarat, întrebat despre atacurile lui Crin Antonescu la adresa sa, că vrea să facă eforturi ca să păstreze USL unită, adăugând că nu doreşte să-i răspundă în public liderului liberal.

3237 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil. Am speranţa că a fost greşeală. REACŢIA premierului

Antonescu: Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil. Am speranţa că a fost greşeală (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Referindu-se la declaraţiile din ultimele zile ale preşedintelui şi premierului, Antonescu a arătat că, dacă în cazul primului-ministru păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală", impresia generală pe care acestea le transmit este aceea de "mesaje de forţă pe deasupra legilor, a principiilor, a cetăţenilor".

"Mesaje de forţă care vor să spună: eu controlez în această zonă mai mult sau eu controlez încă - în cazul preşedintelui - această zonă", a continuat el.

Ponta: Vreau să păstrez USL unită. Nu îi răspund în public lui Antonescu

"Eu vreau să avem linişte şi să realizăm ceea ce cer oamenii, să avem linişte, să creăm locuri de muncă", a spus premierul.

El a menţionat că nu îi va răspunde în public lui Crin Antonescu şi că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru ca USL să rămână unită.

"Întotdeauna fac eforturi pentru a avea un dialog, să ne respectăm valorile naţionale şi nu răspund niciodată în public unor lucruri care ţin de politică", a răspuns premierul.

Întrebat dacă mai este consens în USL din moment ce Crin Antonescu face astfel de declaraţii la adresa sa, prim-ministrul Victor Ponta a declarat: "Niciodată nu m-aţi auzit în public criticând sau răspunzând criticilor colegului meu, domnului Antonescu. Nu vreau să vă supăraţi pe mine. Am discutat aseară la Ambasada Germaniei foarte amical cu colegii mei, eu şi cu domnul Băsescu şi cu domnul Antonescu. Pot să discut. Eu vreau să avem linişte şi să putem să realizăm ceea ce ne cer oamenii chiar şi aici la Focşani, să facem locuri de muncă, să facem investiţii, să ne dezvoltăm economic. Asta cred că este important", a afirmat premierul Victor Ponta.

Întrebat ce mesaj le transmite membrilor simpli ai USL care astăzi au asistat la un atac al lui Crin Antonescu la adresa sa, Victor Ponta a precizat că va face tot ce ţine de el pentru a păstra USL unită şi pentru ca Guvernul să funcţioneze.

"Nu transmit un mesaj doar membrilor USL, ci tuturor celor care ne-au votat şi ne-au votat foarte multe milioane de oameni. Faptul că eu cred şi fac tot ce ţine de mine pentru a păstra USL unită şi că Guvernul USL îşi îndeplineşte, după cum vedeţi, toate obligaţiile pe care le-am luat anul trecut în campania electorală, este foarte important", a precizat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a participat, vineri, la Mărăşeşti, la inaugurarea Mausoleului Mărăşeşti, reabilitat de Consiliul Judeţean Vrancea printr-un program european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici