Antonescu: Prima obligaţie a opoziţiei - să dea răspunsuri care să arate că înţelege ce se întâmplă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în faţa conducerilor reunite ale partidelor din USL, că prima obligaţie a opoziţiei politice este să construiască împreună răspunsuri prin care să arate că înţelege ce se întâmplă, el precizând că problemele politice reclamă soluţii politice.

100 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Prima obligaţie a opoziţiei - să dea răspunsuri care să arate că înţelege ce se întâmplă

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Prima obligaţie pe care o avem este să contruim împreună răspunsuri care să arate şi faptul că înţelegem ce se întâmplă şi faptul că suntem uniţi. E mai important ca oricând ca opoziţia politică din România să arate azi de ce e nevoie de ea, ce poate să facă ea pentru oameni şi nu poate face pentru oameni decât dacă este unită", a spus Antonescu.

El a precizat că problemele politice reclamă soluţii politice, indiferent cât le place unora clasa politică.

"Nu putem să stăm să asistăm la o dispută electorat, populaţie, popor - cum doriţi să spunem - şi putere, pentru că avem datoria de a reprezenta nişte oameni care ne-au dat votul, pentru că lucrurile cerute azi de stradă sunt cerute de noi de ani de zile şi pentru că indiferent cât le plac unora sau altora politicenii, partidele politice şi clasa politică, la probleme politice trebuie să existe soluţii politice", a spus Antonescu.

El a precizat că mişcările de protest din ultima perioadă sunt ample, iar revendicările centrale ale protestatarilor sunt aceleaşi.

"Suntem de zece zile în prezenţa unor ample mişcări de protest şi spun ample, deşi numărul participanţilor la aceste mişcări de protest nu este unul copleşitor, dar spun ample pentru că ele s-au manifestat spontan cu aceleaşi teme, cu aceleaşi revendicări centrale în peste 60 de localităţi, cele mai importante din România", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că aceste proteste reprezintă o obligaţie pentru putere, dar şi pentru opoziţie de a da răspunsuri.

"Pentru putere este o criză şi puterea este obligată să dea nişte răspunsuri. Sunt însă convins că şi pentru noi, opoziţia politică, ceea ce se întâmplă în stradă şi ceea ce se întâmplă cu oamenii care sunt în spatele celor din stradă, oamenii care chiar dacă nu au ieşit să protesteze, au aceeaşi nemuţumire, aceleaşi revendicări, aspiraţii, este şi pentru noi un prilej de a da nişte răspunsuri", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici