Antonescu: PSD este adversarul stabil al PNL, iar PDL e duşmanul imediat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că PSD reprezintă adversarul stabil al liberalilor, în timp ce PDL este duşmanul imediat.

35 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD este adversarul stabil al PNL, iar PDL e duşmanul imediat

Antonescu: PSD este adversarul stabil al PNL, iar PDL e duşmanul imediat (Imagine: Mediafax Foto)

"Am remarcat declaraţiile făcute de Victor Ponta după ce a câştigat şefia PSD şi consider normală uşoara lor distanţare faţă de noi. Noi suntem un partid de dreapta, iar ei de stânga. Există viziuni diferite între noi. Avem însă o problemă când Ponta spune că vrea un PSD din vremea lui Iliescu şi Năstase. PSD-ul din acele timpuri era o forţă abuzivă", a spus Antonescu.

El a precizat că în ultima perioadă relaţiile între PSD şi PNL au părut mai bune întrucât ambele formaţiuni sunt în opoziţie faţă de guvernarea PDL.

"Oricum ne vom confrunta cu ei, chiar dacă PSD va evolua în bine. PSD rămâne adversarul principal al nostru şi totodată adversarul stabil", a declarat liderul PNL.

Acesta a mai spus că partidul pe care îl conduce va avea de luptat pe două fronturi, "atât pe stânga, cu PSD, cât şi pe dreapta, cu PDL, duşmanul imediat al PNL".

Antonescu a precizat că PNL va trebui să se deschidă şi spre zone pe care nu le-a abordat până acum, inclusiv prin includerea în program a unor elemente creştin-democrate.

"Asta nu înseamnă că ne îndreptăm spre Partidul Popular European. Ne simţim bine în ALDE, deşi în Europa liberalii europeni sunt mai degrabă de centru-stânga", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici