Antonescu: Să înţeleg că Zgonea a mers la Roşia Montană pentru voturi? Nu împărtăşesc filozofia asta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la B1TV, că nu înţelege de ce a mers preşedintele Camerei, liderul PSD Valeriu Zgonea la Roşia Montană, precizând că el nu împărtăşeşte filozofia "Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale".

490 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Să înţeleg că Zgonea a mers la Roşia Montană pentru voturi? Nu împărtăşesc filozofia asta

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Domnul Zgonea să înţeleg că a mers acolo pentru voturi? Ce legătură au nişte alegeri prezidenţiale şi dorinţa oricărui candidat de a aduna voturi cu ce se întâmplă acolo (la Roşia Montană - n.r.)?", a spus Antonescu, într-o intervenţie la B1Tv.

"Vreau să spun încă o dată, că cine ştie ce lider mai merge acolo, mai intră în mină, mai face o poză şi, conform, deja unui ritual, zice că trebuie să mă duc şi eu: oamenii de acolo au un punct de vedere, la care au dreptul, au dreptul să şi-l apere, pe care au dreptul în primul rând să şi-l facă cunoscut. S-a constituit acea comisie, înţeleg din decizia comisiei că şi comisia va merge acolo", a mai spus Antonescu.

El a subliniat că punctul de vedere al RMGC este cunoscut de oricine, fiind suficient, potrivit liberalului, să deschizi un televizor sau un ziar şi "să vezi reclamele".

"Eu unul nu sunt dispus să aşezăm un ritual din ăsta acum: fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm, nu ştiu de, în galeria aia - nu ştiu de ce a intrat domnul Zgonea, poate doar din curiozitate - şi să facem după aceea o poză şi declaraţii. Nu! Deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate, iar punctele de vedere ale oamenilor de acolo, pe care le cunosc, pe care le respect, dar pe care nu le împărtăşesc, vor fi cunoscute, pledate", a declarat Antonescu.

Liberalul a spus că Zgonea poate merge "zilnic" la Roşia Montană.

"Nu înţeleg însă de ce ar trebui, pentru că a mers domnul Zgonea, să merg şi eu. Şi, mai ales, nu împărtăşesc această filozofie «Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale». Eu nu gândesc aşa şi, ca atare, nu fac aşa", a spus liberalul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Roşia Montană, răspunzând unei întrebări, că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, ar trebui să-şi găsească timp să meargă în zonă, el adăugând: "Poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi".

Zgonea s-a întâlnit cu oficialităţile din Roşia Montană, cu reprezentanţi ai RMGC şi cu mineri, el vizitând şi galeria Cătălina-Monuleşti.

Ulterior el a susţinut o declaraţie, fiind întrebat dacă îl îndeamnă pe Crin Antonescu să vină la Roşia Montană.

"Eu cred că, cunoscându-l pe Crin Antonescu, cred că domnia sa trebuie să fie un preşedinte al tuturor, şi poate că ar trebui să-şi găsească timp, ca preşedinte al Senatului, al doilea om în statul român, să vină aici. Eu ştiu ce fel de om este, îi apreciez familia, şi cred că este un om cu suflet extraordinar, cu suflet mare, care poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi, ci şi cei de aici, din micile oraşe, din comunităţi în care şomajul nu este cel declarat, de 7-8%, el poate atinge şi 9-10%. E important pentru domnia sa să asculte vocea tuturor, azi să vină în zona asta, mâine să meargă în altă zonă în care există o altă activitate care a fost închisă şi căreia trebuie să îi găsim o soluţie. Toţi aceşti oameni trebuie să vadă în Crin Antonescu un preşedinte al românilor. Dacă nu văd acest lucru, va fi foarte dificil să îi convingem să vină la vot. Testul pentru toţi sunt europarlamentarele", a spus Zgonea.

Crin Antonescu a anunţat, la începutul actualei sesiuni a Parlamentului, că el va vota împotriva proiectului de lege iniţiat de Guvern prin care se reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici