Antonescu: Secretul unui succes semnificativ în Dolj este un armistiţiu până trec europarlamentarele

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a rugat pe colegii săi din Dolj - primari, viceprimari, consilieri - "să-şi dea mâna şi să lucreze împreună pentru PNL", spunând că "secretul unui succes semnificativ este acest armistiţiu până trec alegerile europarlamentare".

535 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Secretul unui succes semnificativ în Dolj este un armistiţiu până trec europarlamentarele

Antonescu: Secretul unui succes semnificativ în Dolj este un armistiţiu până trec europarlamentarele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, duminică, la Craiova, unde a participat la Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Dolj, că este coleg şi prieten şi cu liberalii din judeţ care au "nemulţumiri sau neînţelegeri" şi a făcut apel la colegii săi "să fie solidari" şi să lucreze împreună pentru partid.

"Am venit pentru a-mi afirma încrederea şi susţinerea pentru Mihai Voicu, pentru actualul birou, pentru a afirma, de asemenea, că sunt coleg şi sunt prieten şi cu cei care au nemulţumiri sau neînţelegeri. I-am rugat pe toţi colegii mei din Dolj, şi pe cei din conducerea judeţeană, şi pe primari, şi pe viceprimari, consilieri şi pe toţi membrii în general să facă din PNL Dolj un conflict îngheţat, cum se spune acum în diplomaţie, să fie solidari, să-şi dea mâna şi să lucreze împreună pentru PNL. Pentru alegerile europarlamentare filiala Dolj este pregătită în sensul puterii de luptă. Aici au fost dintotdeauna şi sunt oameni foarte energici aproape pătimaşi, viaţa este fierbinte în general în Dolj, viaţa politică. Avem oameni extrem de inimoşi, tot secretul sau condiţia unui succes semnificativ în Dolj este acest armistiţiu şi această solidaritate până trec alegerile europarlamentare", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că "este un obicei în România" de a lua primari şi a-i determina "să dea voturi pentru formaţiunea la guvernare".

"Este un obicei în România pe care l-am văzut la ceea ce am numit regimul Băsescu, în timpul guvernelor conduse de Traian Băsescu, aceeaşi încercare de a influenţa, de a lua primari, a determina primari să dea voturi pentru formaţiunea la guvernare. Împreună cu PSD, la vremea aceea, am denunţat aceste obiceiuri şi noi le denunţăm şi astăzi. Nu se opreşte lumea în plecare unor parlamentari sau a unor primari, avem şi parlamentari şi primari hotărâţi să apere onest ideile, culorile PNL şi mai ales votul pe care cetăţenii l-au dat pentru ca asemenea gesturi să nu se mai întâmple. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat, de aceea am spus, la un moment dat, că domnul Ponta începe sub anumite aspecte să fie un Emil Boc mult mai înalt", a afirmat Crin Antonescu.

El a adăugat că PNL a mai rezistat "la asemenea presiuni şi în Dolj şi în toată România".

"Chiar dacă s-ar mai putea întâmpla să ne mai plece primari, parlamentari, pentru că avem 900 de primari, peste 150 de parlamentari, pe noi ne interesează şi să rămână primari, pentru că i-am susţinut, pentru că sunt puncte de sprijin electorale, dar mai ales ne interesează să vină cetăţenii", a menţionat Antonescu.

Deputatul de Dolj Constantin-Cosmin Enea a anunţat, miercuri, că a demisionat din PNL şi se alătură PSD. Enea şi-a anunţat trecerea la PSD într-o conferinţă de presă, la sediul PSD Dolj.

"Vreau să anunţ oficial demisia mea din PNL şi alăturarea faţă de PSD. Fac acest lucru cu regret. Am decis să ne alăturăm unei echipe în care credem, vin în PSD pentru că eu cred că putem să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am propus. Cred că preşedintele Claudiu Manda poate să ne ducă acolo", a declarat Cosmin Enea.

Şi o serie de primari şi consilieri judeţeni PNL au decis să îşi declare susţinerea pentru PSD.

"După ruperea USL Dolj în urma discuţiilor de săptămâna trecută, o parte din membrii PNL şi-au exprimat dorinţa de a deveni membri PSD. Vă spun că orice membru PNL este binevenit alături de noi, noi vrem să continuăm proiectul USL şi considerăm că locul liberalilor este alături de noi", a afirmat Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Printre edilii PNL care au decis să susţină PSD se numără primarul din Bistreţ, Cristina Antonie, cel din Calafat, Mircea Guţă, Nicu Vintilă din Poiana Mare dar şi viceprimarul din aceeaşi localitate. Acestora li se adaugă primarii Gheorghe Mungiu - Ciupercenii Noi, Puiu Calafeteanu - Pleniţa, Ionuţ Răcăreanu - Brădeşti, Dumitru Marcu - Goicea, Florea Neacşu - Gighera. Consilierii judeţeni care susţin PSD sunt Marin Viorel, Durle Cosmin, Eugen Geoancă, Dobre Florin, Popescu Andrei.

Consilierul judeţean Florinel Stancu a decis să îşi dea demisia din PNL şi să se înscrie în PSD, pierzându-şi astfel mandatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici