Antonescu: Sunt interpretări din zona mai odihnită a PDL că vreau la guvernare. Nu fac guvern cu PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că liberalii nu fac guvern cu PDL, răspunzându-i astfel democrat-liberalului Cristian Preda, care a susţinut că Antonescu, prin declaraţiile despre suspendarea preşedintelui, spune de fapt că PNL vrea la guvernare.

10 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Sunt interpretări din zona mai odihnită a PDL că vreau la guvernare. Nu fac guvern cu PDL

Antonescu: Sunt interpretări din zona mai odihnită a PDL că vreau la guvernare. Nu fac guvern cu PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am văzut interpretări din zona PDL, mai odihnită, mai îndepărtată, mai puţin confruntată cu ceea ce produce în România guvernarea acestui partid, anume că PNL sau eu personal am dori foarte tare să intrăm la guvernare", a susţinut Crin Antonescu, referindu-se la declaraţiile europarlamentarului PDL Cristian Preda.

Liberalul a reafirmat că liberalii nu vor face guvern cu PDL, precizând că politicienii de genul celor care fac interpretări în privinţa PNL nu sunt obişnuiţi cu "consecvenţa".

"Ştiu că aceşti oameni nu sunt obişnuiţi cu consecvenţa şi nu cred că cineva poate fi consecvent câtă vreme face politică sau tocmai pentru că face politică. O mai spun o dată, ca să fie clar. Noi cu PDL nu facem guvern. PDL şi-a asumat puterea în România, aşa cum din păcate estimam încă de la constituirea ultimei ediţii a Guvernului Boc nu am acceptat să facem parte dintr-o asemenea formulă, pentru că ea era şi este dominată de spiritul politicii în favoarea clientelei şi nu în favoarea cetăţenilor şi acest lucru nu se schimbă", a spus Antonescu.

"Ceea ce ne interesează şi ceea ce este necesar României este o alternativă la tot sistemul de putere pedelist. Nu e important dacă Videanu va pleca sau va rămâne, dacă Udrea va pune pe altcineva în locul lui Sebastian Vlădescu sau dacă Traian Băsescu se desparte sau nu de Emil Boc. Pe noi ne interesează ca România să aibă o alternativă la acest sistem care a dus clientelismul, incompetenţa, hoţia şi minciuna pe cele mai înalte culmi pe care le cunoaştem de 20 de ani", a spus Crin Antonescu.

El a mai spus că liberalii nu doresc ca "această succesiune de filme în regii diferite să continue".

"Şi dacă cineva îşi închipuie că atunci când Traian Băsescu şi PD vor pleca din cele două palate noi vom accepta să mergem înapoi şi nu înainte, se înşeală", a conchis Crin Antonescu.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat, luni, că, prin declaraţia că este de acord cu suspendarea preşedintelui, Crin Antonescu spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare, iar Victor Ponta, apreciind că propunerea PNL nu este serioasă, arată că PSD nu vrea acum la guvernare, aşteptând scrutinul din 2012.

"Atunci când declară că e de acord cu suspendarea preşedintelui dacă aceasta e «posibilă şi necesară», Crin Antonescu spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare, dar nu îl ia nimeni în seamă. Ameninţarea cu suspendarea e o cerere de audienţă. În treacăt fie spus, formula «posibilă şi necesară» trădează graba cu care C. Antonescu îşi concepe declaraţiile. Se vede cu uşurinţă că liderul PNL nu e preocupat de rigoarea constrângerilor constituţionale (care ar fi impus formula inversă «necesară şi posibilă»), ci face o opţiune tactică", scrie, pe blogul personal, Cristian Preda.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că este pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu oricând aceasta ar fi posibilă şi necesară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici