Antonescu: Susţin excluderea lui Cherecheş. Dacă se cere şi pentru Chiliman, să se amâne. Vreau congres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că susţine excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru că a militat împotriva candidaţilor liberali, însă, dacă se va cere aceasta şi în cazul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, ar opta pentru o amânare.

1941 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Susţin excluderea lui Cherecheş. Dacă se cere şi pentru Chiliman, să se amâne. Vreau congres

Antonescu: Susţin excluderea lui Cherecheş. Dacă se cere şi pentru Chiliman, să se amâne, vreau congres (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului Antena 3, dacă este adevărat că se discută excluderea din partid a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, Andrei Chiliman sau Cătălin Cherecheş.

"Niciodată nu s-a pus această problemă a excluderii acestor oameni. S-a pus problema de către organizaţia de la Baia Mare, s-a pus problema corect şi susţin această idee a excluderii primarului Cherecheş de la Baia Mare, care primar, în timpul campaniei electorale, nu pe tăcute, ci cu proclamaţii, prin apariţii publice, a susţinut alţi candidaţi decât ai USL. Am fi înghiţit-o şi pe asta, dar a făcut o campanie violentă şi explicită direcţionată împotriva candidaţilor PNL. A şi spus: «ai PSD sunt buni, ai PNL-ului nu!»", a replicat Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că nu doreşte să excludă pe nimeni din PNL, iar în cazul lui Andrei Chiliman, dacă se va cere excluderea sa, el personal va cere o amânare.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Chiliman, care face aceste declaraţii caraghioase pentru tot partidul de două-trei zile, dacă i se va cere excluderea, eu voi cere colegilor mei să amâne, să nu discute treaba asta, pentru că doresc să fac un congres", a explicat Antonescu. El a mai susţinut că este necesară organizarea unui congres extraordinar al PNL, iar la acesta Andrei Chiliman sau Ludovic Orban au posibilitatea să candideze.

"Eu îl vreau pe domnul Chiliman la Congres pentru a discuta despre Occident, (...) despre identitate, despre trădare, despre ce doreşte domnia sa. Numai că, după ce facem acest Congres, PNL va trebui să se comporte ca un partid mare şi într-un partid mare nu e loc de tumbe mici, pentru că nu se întâmplă nicăieri", a adăugat Antonescu.

El a mai afirmat că în PNL nu se vor mai regăsi oameni care să "vorbească aceleaşi texte" cu Elena Udrea sau Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici