Antonescu: Ţara arde, principalii capi ai coaliţiei se veselesc la Sâmbra oilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, duminică, faptul că principalii "capi" ai coaliţiei, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, "se veselesc" la Sâmbra oilor, unele "ministrese" învaţă să călărească sau să joace fotbal, iar Vanghelie teoretizează "principiul micului", în vreme ce "ţara arde".

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ţara arde, principalii capi ai coaliţiei se veselesc la Sâmbra oilor

Antonescu: Ţara arde, principalii capi ai coaliţiei se veselesc la Sâmbra oilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Ţara arde şi baba se piaptănă. Suntem în faţa unei greve generale în învăţământ pe tezele cu subiect unic, pentru ziua de marţi, mii de întreprinzători s-au radiat sau şi-au suspendat activitatea în faţa impozitului forfetar şi principalii responsabili ai ţării, principalii capi ai actualei coaliţii de guvernare, domnul Băsescu, domnul Geoană se veselesc la Sâmbra oilor", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a ţinut să critice şi preocupările unor miniştri precum Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, dar şi "festinurile" de 1 Mai organizate de liderul PSD Marian Vanghelie.

"Doamna Elena Udrea învaţă să încalece cai la mare şi doamna Monica Ridzi joacă fotbal. Domnul Marian Vanghelie teoretizează principiul micului, al berii şi al manelei şi asta este ceea ce pot actualii guvernanţi să ofere unei ţări aflate în derivă, unui aparat de stat şi unor instituţii care sunt în pragul falimentului", a spus liderul PNL.

Antonescu a afirmat că, fără îndoială, "sindicatele au dreptate atunci când recurg la această măsură (a grevei - n.r.), acest mijloc de luptă sindicală, acest gest de protest, pentru că sunt la limita răbdării, pentru că au fost minţiţi, pentru că au fost batjocoriţi", menţionând că "singurii care n-au drepate sunt cei de la guvernare care au generat şi nu ştiu să gestioneze această situaţie", "vinovatul principal în această situaţie" fiind, în opinia sa, chiar preşedintele României, Traian Băsescu.

Liberalul a ţinut să ceară trei lucruri liderilor puterii. Astfel, el a cerut ca "Guvernul şi preşedintele să spună deschis românilor cât de gravă este situaţia bugetului şi ce se întâmplă în lunile ce urmează", preşedintele să-şi asume rolul de mediator între Executiv şi sindicatele din învăţământ, iar guvernanţii să recurgă la sprijinul specialiştilor din domeniul economic şi financiar.

"Deşi domnia sa consideră că i s-a încheiat rolul în această chestiune şi poate pleca la sărbătoarea oilor, eu îi cer preşedintelui ţării să-şi asume rolul constituţional de mediator între Guvern şi sindicate în chestiunea salarizării în învăţământ, în preîntîmpinarea şi evitarea grevelor generale din acest domeniu, pentru că asta e misiunea sa constituţională şi pentru că are obligaţia morală ca garant al Pactului pentru Educaţie. (...) Le cer domnilor Băsescu, Geoană şi Boc să renunţe, dacă au puţină cuviinţă, la pretenţia că au alcătuit o mare coaliţie de profesionişti, să recurgă la consultarea şi sprijinul specialiştilor din domeniul economic şi financiar, la sugestiile marilor contribuabili din economie, pentru că nu au nici un fel de soluţie", a spus liderul PNL.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a ţinut să-l întrebe pe şeful statului, parodiind un slogan de-al acestuia din campania pentru alegerile locale, "Care este treaba dumnealui astăzi?"

"Care este, îl întreb în termenii acelui slogan ("Treaba ta e să mă votezi, treaba mea e la Primărie!" - n.r.), treaba ta azi domnule preşedinte Traian Băsescu? Treaba domnului preşedinte e să scoată România din criză, să pună oameni potriviţi, pregătiţi şi competenţi să conducă România, să aibă grijă ca acest Guvern să nu-şi bată joc aşa cum face de banii contribuabililor şi să-şi asume vina de a fi indus în eroare o întreagă ţară în foarte multe momente grele, în care a făcut promsiuni iresponsabile care au avut ca scop doar obţinerea de voturi", a spus Antonescu, transmiţându-i pe această cale şefului statului că liberalii vor aborda în campanie şi "realităţile din ce în ce mai grave din România" şi le vor cere românilor să răspundă "şi la întrebarea privind legitimitatea actualei puteri şi direcţiei în care se îndreaptă România".

În plus, Crin Antonescu l-a criticat pe Traian Băsescu şi pentru modul "agresiv" în care a ţinut să "salute" jurnaliştii de Ziua internaţională a presei, ţinând să transmită un mesaj "de pace" către mass-media. Antonescu s-a referit la replica pe care şeful statului a adresat-o reporterului unei televiziuni de ştiri care l-a întrebat cum comentează prezenţa liderului social-democrat Mircea Geoană la Sâmbra Oilor. Şeful statului l-a întrebat la rândul său de ce presa vrea să politizeze totul, acuzându-l că a fost pus de patronul său să pună respectiva întrebare.

"Degeaba ne spune Traian Băsescu, pe un ton destul de supărat că dumneavoastră jurnaliştii poltizaţi ceea ce se întâmplă şi la Sâmbra oilor, şi la Mamaia, şi peste tot. Probabil că în modul acesta, din nou agresiv, din nou cu referire la patronii de presă care se pare că sunt capii tuturor relelor din România, este un mod de a vă saluta de Ziua internţională a presei libere şi preşedintele a făcut-o în felul său. Vă transmit cu pace un salut de Ziua internaţională a presei indiferent de trustul la care lucraţi", a conchis preşedintele liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici