Antonescu: Vom avea "Cod de conduită" în USL aplicabil tuturor. Să ştim ce se poate şi ce nu se poate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că la nivelul USL va fi redactat un "Cod de conduită" prin care să se stabilească modul de raportare a tuturor părţilor membre ale Uniunii, astfel încât să ştie toată lumea "ce anume se poate şi ce anume nu se poate, când faci parte dintr-o coaliţie".

224 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom avea "Cod de conduită" în USL aplicabil tuturor. Să ştim ce se poate şi ce nu se poate

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Liderul PNL a anunţat, la finalul şedinţei USL, că s-a convenit redactarea unui "Cod de conduită" în USL, astfel încât să nu se mai ajungă la situaţii de criză generate de atacuri publice ale unor membri ai Uniunii.

"Cod de conduită prevăzut şi adăugit, adus la zi, conceput simplu, suplu, clar, spre a face foarte clar tuturor membrilor, demnitarilor, parlamentarilor, miniştrilor noştri care sunt regulile elementare de conduită în cadrul unei alianţe. Există statute poate diferite la acest capitol ale partidelor noastre, există tradiţii, poate obiceiuri, mentalităţi diferite. Suntem în situaţia în care coerenţa de atitudine şi de acţiune a tuturor celor care face parte din USL prevalează. În sensul acesta, stabilirea foarte clară într-un cod de conduită fără echivoc îi va ajuta, ne va ajuta pe toţi să ştim ce anume se poate şi ce anume nu se poate atunci când faci parte dintr-o coaliţie, atunci când susţii un guvern, atunci când susţii nişte candidaţi şi atunci când, la urma urmelor, susţii şi participi la un proiect major", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că este doar "o chestiune de timp" până când completările aduse protocolului USL vor fi formalizate şi date publicităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici