Antonescu: Vom lucra la o platformă comună în USL pentru europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că formaţiunile din USL vor lucra pentru o platformă comună la europarlamentare, indiferent dacă vor candida sau nu pe liste comune.

185 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom lucra la o platformă comună în USL pentru europarlamentare

Antonescu: Vom lucra la o platformă comună în USL pentru europarlamentare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Am luat decizia de a lucra la o platformă comună, indiferent că vom participa pe liste separate", a spus Antonescu, referindu-se participarea USL la europarlamentare.

Antonescu a precizat că este vorba despre un program comun, cu poziţii comune în domeniul politicilor europene, pentru susţinerea intereselor României în UE.

Liberalul a fost întrebat dacă platforma comună a USL se va concretiza într-un document cu angajamente inclusiv legate de neagresiunea în timpul campaniei electorale.

"Foarte important, dincolo de neagresiune care este o chestiune până la urmă de comportament şi de etică în interiorul unei coaliţii, care şi pe parcusul campaniei electorale, chiar dacă noi candidăm cu liste separate, rămâne în funcţiune... e o coaliţie care va avea în acelaşi timp un guvern comun pe care îl susţine, o majoritate parlamentară funcţionând în baza acestor principii, un candidat la Preşedinţie care rămâne şi în timpul în care facem campanie electorală comun... Dincolo de asta e important să vedem care sunt angajamentele comune, pentru că acolo vor fi o serie de opţiuni, după ne alegem care la socialişti, care la liberali, vor fi o serie de opţiuni comune şi ele sunt foarte importante", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că este vorba de un document programatic, care va avea referire şi la "conduita pe timpul campaniei electorale".

El a afirmat că pentru clarificarea imaginii politice, ca urmare a confuziei promovate în cazul identităţii de dreapta a PNL, este necesară candidatura pe liste separate a liberalilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat de ce nu se optează pentru liste comune la europarlamentare în contextul în care va exista un document programatic comun.

"Pentru că mergem în grupuri politice diferite, pentru că nu ne batem pe acelaşi electorat. PSD nu va lua electorat de la liberali, nici liberalii de la noi. Important este un efort comun de mobilizare la vot, noi nu avem adversari politici, că doar nu o să ne batem cu mişcarea consilierilor lui Băsescu, nici măcar cu PDL. Noi avem un singur duşman, absenteismul. Ăsta este duşmanul la nivel european, pentru toate partidele puternice", a susţinut Ponta.

De asemenea, premierul a fost întrebat care este numărul actual al alegătorilor, iar Ponta a replicat că acest lucru va fi comunicat de ministrul de Interne, Radu Stroe, în urma actualizării listelor electorale.

Totodată, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a confirmat că formaţiunea sa va participa la europarlamentare pe lista PSD, în vreme ce preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că acest lucru va fi anunţat în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici