Antonescu: Votăm împotriva noului guvern Ponta, dar România are nevoie repede de guvern stabil

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PNL va vota, marţea viitoare, împotriva învestirii noului Guvern Ponta, el declarând, totuşi, că România are nevoie foarte repede, după o criză prelungită şi artificială, de un guvern stabil, nu cu interimari.

534 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Votăm împotriva noului guvern Ponta, dar România are nevoie repede de guvern stabil

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Dacă decizia de a veni marţi, 4 martie, în Parlament, cu o nouă formulă guvernamentală, este reală, se adevereşte, cred că e o decizie bună. PNL, sigur, va vota împotriva unei asemenea formule, dar socotim că este demersul normal. România are nevoie foarte repede, după o criză prelungită şi artificială, de un guvern, nu cu interimari, de un guvern stabil", a afirmat liderul PNL.

Potrivit afirmaţiilor sale, trebuie săse ştie "cine guvernează cu depline puteri".

"Trebuie să ştim cine susţine această guvernare, deci din cine este alcătuită majoritatea parlamentară. Aceste clarificări sunt absolut necesare într-o democraţie şi mergem mai departe, după regulile jocului democratic, cu putere şi opoziţie, cu tot ceea ce înseamnă mersul normal al unui regim democratic. Este foarte bine pentru această ţară să avem cât mai repede un guvern şi o majoritate foarte clar definite", a adăugat acesta.

Liderul liberal a arătat că negocierile duse de premierul Victor Ponta pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină viitorul guvern sunt normale şi că PNL nu îi va pune niciun fel de piedică.

"Nu îi vom pune niciun fel de piedică în acest sens domnului Ponta. Consider normale discuţiile şi negocierile domniei sale cu forţe politice legitime, cu UDMR, cu minorităţi, cu cine mai doreşte, şi, în sensul acesta, sper că marţi vom avea fie un nou guvern, fie, dacă nu vom avea un nou guvern, vom intra într-o altă formulă de căutare democratică a unui nou guvern", a declarat Crtin Antonescu.

El a făcut un apel la premier să formeze repede, decent, "fără alte întârzieri şi alte complicaţii".

"Rog public pe primul-ministru, fostul nostru aliat, o dată ce a luat decizia de a rămâne, fără o altă investire din Parlament, să formeze o majoritate, să o formeze repede, să o formeze decent, să continue, dacă aceasta este decizia domniei sale şi dacă are o susţinere parlamentară, fără alte întârzieri şi ate complicaţii", a menţionat preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici