APD cere partidelor să depăşească impasul legislativ privind votul uninominal

Asociaţia Pro Democraţia protestează faţă de încercările de blocare a reformei electorale şi adresează un apel partidelor politice, în special PSD, de a manifesta o atitudine raţională şi responsabilă, astfel încât impasul în care se află procesul legislativ privind votul uninominal să fie depăşit.

1 afișare
Imaginea articolului APD cere partidelor să depăşească impasul legislativ privind votul uninominal

APD cere partidelor să depăşească impasul legislativ privind votul uninominal

Conform unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Asociaţia Pro Democraţia (APD) ia act cu îngrijorare de multiplicarea tentativelor de obstrucţionare a activităţii Comisiei parlamentare pentru legislaţia electorală, "orchestrate" de o serie de politicieni aflaţi sub protecţia unor partide care au participat cu delegaţii cu mandat politic la procesul de negociere şi redactare a unui proiect legislativ privind introducerea scrutinului uninominal pentru alegerile parlamentare din România.

"În condiţiile date, scopul ultim al acestor acţiuni nu pare nici reforma modului de vot, nici a sistemului electoral, ci menţinerea situaţiei actuale", consideră APD.

În acelaşi timp, Asociaţia Pro Democraţia remarcă "perseverenţa" cu care este promovată "confuzia" între tipurile de scrutin şi sistemele electorale.

"Considerăm că această confuzie deliberată este menită să asigure un alibi pentru cei care doresc, împotriva preferinţelor majorităţii românilor, menţinerea actualului tip de scrutin", se arată în comunicat.

Pro Democraţia aminteşte că proiectul de lege introdus la sfârşitul sesiunii parlamentare recent încheiate şi aflat pe masa Comisiei parlamentare pentru legislaţia electorală a fost negociat cu principalele partide politice parlamentare (PSD, PNL şi PD) şi asumat de către acestea. APD consideră că revenirea asupra unei decizii convenite înseamnă, de fapt, anularea a jumătate de an de eforturi comune pentru identificarea unei soluţii consensuale în privinţa reformei electorale.

Asociaţia Pro Democraţia protestează faţă de încercările de blocare a reformei electorale şi adresează un apel partidelor politice, în special PSD, de a manifesta o atitudine raţională şi responsabilă, astfel încât impasul în care se află procesul legislativ în vederea introducerii votului uninominal să poată fi depăşit, iar viitoarele alegeri parlamentare să se organizeze pe baza scrutinului uninominal, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici