Arafat despre temperatura luată la intrarea în magazin: Trebuie să ne obişnuim cu acest lucru

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni seara, că este normal să le fie luată temperatura românilor la intrarea în magazin, pentru că, dacă au febră, riscă să îmbolnăvească şi alţi oameni. Arafat a spus că şi lui i se ia temperatura zilnic la MAI.

3441 afișări
Imaginea articolului Arafat despre temperatura luată la intrarea în magazin: Trebuie să ne obişnuim cu acest lucru

Arafat despre temperatura luată la intrarea în magazin: Trebuie să ne obişnuim cu acest lucru

Raed Arafat a povestit, luni seara, la Digi 24, că cineva l-a sunat pentru a-l convinge că nu este corect ca unei persoane să i se ia temperatura la intrarea în magazin.

„Am fost sunat de o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră la un hipermarket sau un supermarket. Au vrut să îi ia temperatura, ea nu a vrut şi nu au lăsat-o să intre. Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îţi ia temperatura de la distanţă. Nu te atinge, nu îţi face nimic, doar îţi ia temperatura. Dacă afişează o temperatură peste 37,3 nu ţi se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulţi un medic. Este normal”, a spus Arafat.

Acesta a explicat şi de ce i se pare o măsura normală: „Pentru că atunci când intri acolo, dacă totuşi eşti bolnav (...) pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că şi lui i se ia temperatura în fiecare zi când merge la Ministerul de Interne şi la fel când merge la Centrul de Comandă de la Ciolpani.

„Eu când intru la Minister dimineaţa sau când mă duc la Ciolpani la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu îmi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a povestit Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici