Aristotel Căncescu: Klaus, aproape toţi cei care te-am susţinut în 2014 au dispărut din PNL

Aristotel Căncescu, fost preşedinte al CJ Braşov în patru mandate, îi adresează o scrisoare lui Klaus Iohannis, în care critică modul în care s-au desfăşurat anchetele asupra şefilor de consilii judeţene şi îl critică pe Ludovic Orban pentru promisiunile neîndeplinite din urmă cu 11 ani.

1656 afișări
Imaginea articolului Aristotel Căncescu: Klaus, aproape toţi cei care te-am susţinut în 2014 au dispărut din PNL

Aristotel Căncescu: Klaus, aproape toţi cei care te-am susţinut în 2014 au dispărut din PNL

"Klaus,
În cursul lunii octombrie, cel care a condus în mod abuziv DNA Braşov timp de cinci ani, se prezenta la un concurs, de simplu procuror la DNA Alba. Cu această ocazie, o ţară întreagă a putut vedea aroganţa şi lipsa de cultură juridică a acestui procuror, concursul fiind postat de CSM pe internet. Până şi colegii săi din CSM erau iritaţi de lipsa sa de cunoştinţe şi de numărul foarte mare de achitări pe care le-a lăsat în urma sa, la Braşov- 45, într-un singur an. Un om dement şi abuziv care a făcut ca DNA Braşov să se “ridice” la nivelul secţiilor DNA Prahova şi Bihor. Acelaşi procuror obsesiv a făcut aproape tuturor primarilor PNL din Braşov dosare penale.

În dosarul nr. 1751/ 62/ 2015, pe care mi l-a instrumentat DNA Braşov, judecătorul a aprobat să-mi fie puse la dispoziţie toate înregistrările telefonice şi ambientale - adică, 810 ore. Pe Discovery este prezentat un documentar despre Al - Qaeda, din care aflăm că Bin Laden avea puţin peste 200 de ore de înregistrări. Pentru sistem eram probabil de patru ori mai periculos decât Bin Laden. Oare câte ore de înregistrări au avut în acest timp oameni ca Dincă din Caracal, sau ca cei care se ocupă cu traficul de carne vie? Probabil niciuna! 38 dintre cei 41 de preşedinţi de CJ-uri din ţară, din mandatul trecut, au avut parte de acelaşi tratament ca şi mine. Este clar că am avut de a face cu o “vânătoare”, în urma căreia am fost “executaţi", scrie fostul preşdinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Aristotel Căncescu îl critică şi pe Ludovic Orban pentru promisiunile din perioada în care era ministru al Transporturilor.

"Klaus,
Aproape toţi cei care te-am susţinut în 2014 am dispărut din PNL. Cei care te susţin acum vor dispărea, probabil, în următorii ani. Fostul nostru coleg, Sorin Frunzăverde, a murit din cauza DNA-ului şi a fost condamnat pentru că ţi-a susţinut ţie campania electorală. Apropo, Klaus... La înmormântarea lui puteai măcar să trimiţi un buchet de flori. O coroană era cam mult pentru tine, Klaus...
În 2014, când eu şi colegii mei te-am sprijinit să preiei partidul, în discursul meu de la Liga Aleşilor Locali PNL din Poiana Braşov, spuneam că, după epoca Băsescu, era nevoie de un neamţ - după modelul Carol I sau Ferdinand - care să stabilească liniştea şi pacea în această ţară. M-am înşelat. Am nimerit tot un neamţ, dar după modelul 1933 din Germania, care vrea să desfiinţeze PSD (SPD, la acea vreme).

Nu sunt un fan PSD. Eu am luptat tot timpul cu ei. Tu însă ai coabitat, Klaus. În anii 2000-2004, ai primit de la Guvernul Adrian Năstase sume de 10 ori mai mari decât Braşovul. Numai pentru modernizarea aeroportului din Sibiu ai primit sume mai mari decât aveam noi nevoie să facem un aeroport nou la Braşov.

Şi apropo de aeroport, Klaus...
În 2008, la inaugurarea investiţiei a participat unul, Orbán, care era atunci Ministrul Transporturilor. Ne-a promis sprijin financiar. Nu am primit nimic. Şi, cum nenorocirile se repetă, acelaşi Orbán a revenit, după 11 ani, la Braşov şi a promis din nou sprijin de la Guvern, pentru aeroport. Tu îl mai crezi, Klaus? Eu, NU!

Aristotel Adrian Căncescu
-fost preşedinte al CJ Braşov, 4 mandate", mai precizează acesta pe Faceboook.

Aristotel Adrian Căncescu a fost, între 1990-1996, senator de Braşov din partea FSN, apoi PDSR. În legislatura 1996-2000 a fost senator de Braşov din partea PD, iar ulterior s-a înscris în PNL.

Taguri:
iohannis,
cancescu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici