Ariton se întâlneşte la Mocova cu şefii Gazprom, Mechel şi Lukoil

Ministrul Economiei, Ion Ariton, se va întâlni cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, precum şi cu şefii Mechel şi Lukoil, în cadrul unei vizite pe care o efectuează la Moscova în perioada 3-5 octombrie.

443 afișări
Imaginea articolului Ariton se întâlneşte la Mocova cu şefii Gazprom, Mechel şi Lukoil

Ministrul Economiei, Ion Ariton (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ariton va participa la Moscova la reuniunea Comisiei interguvernamentale româno-ruse de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul are programată şi o întâlnire cu ministrul rus al Învăţământului şi Ştiinţei.

Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Mechel are în România aproximativ 7.000 de angajaţi.

Lukoil controlează în România rafinăria de petrol Petrolel şi operează o reţea de peste 300 de benzinării.

România importă indirect de la Gazprom gaze naturale. Grupul rus a semnat în 2009 un memorandum cu producătorul de gaze Romgaz Mediaş pentru construcţia unei companii mixte, dar deocamdată fără efecte concrete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici