Asociaţia Elevilor din Constanţa cere premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi pe secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr, acuzând că cei doi că se împotrivesc accesului la educaţie al elevilor din România.

6319 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Elevilor din Constanţa cere premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei

Solicitarea demiterii vine după ce reprezentanţii elevilor au încercat în zadar, de mai multe ori, să o convingă pe ministrul Educaţiei, Monica Anisie, să resolve problemele în cadrul legislaţiei care face imposibilă decontarea navetei elevilor din mediul rural.

„AEC a solicitat, atât public, cât şi prin discuţii repetate cu ministrul educaţiei şi secretarul general al ministerului, o serie de măsuri care să rezolve cât mai rapid problema transportului elevilor din România, printre care se află trimiterea unui punct de vedere la Curtea Constituţională a României în vederea susţinerii admiterii excepţiei de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice, lăsând astfel zeci de mii de elevi fără transport, abrogarea HG 309/1996 care a blocat acordarea reducerilor pentru toţi elevii din România la transportul judeţean şi abrogarea HG 863/2016 care a făcut imposibilă decontarea navetei elevilor”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Pentru a rezolva problema decontării navetei elevilor, Asociaţia Elevilor din Constanţa a chemat în instanţă Guvernul României şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru abrogarea HG 863/2016.

La primul termen, care a avut loc miercuri, reprezentantul MEC a susţinut că AEC nu ar fi asociaţie reprezentativă a elevilor.

„Astfel, reprezentantul MEC a cerut anularea acţiunii, invocând drept argument faptul că AEC nu ar fi asociaţie reprezentativă a elevilor, în sensul Statutului Elevului, afirmând că nu am dovedit că 75% din membrii AEC sunt elevi. Totodată, reprezentantul MEC a mai încercat să se agaţe de argumente procedurale pentru a amâna termenul şi, astfel, rezolvarea problemei transportului elevilor”, se mai arată în comunicatul de presă al AEC.

Pentru că Ministerul Educaţiei nu le-a susţinut cauza în cadrul procesului, reprezentanţii AEC îi solicită premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei şi a secretarului general al ministerului.

„Pe cale de consecinţă, Asociaţia Elevilor din Constanţa consideră că dezinteresul la care elevii din România au fost supuşi a ajuns la limită, motiv pentru care poziţionările noastre vor fi mai drastice. În acest sens, solicităm premierului României, Ludovic Orban, demiterea ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, precum şi a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr, din cauza refuzului constant de a rezolva situaţia transportului elevilor”, au transmis reprezentanţii AEC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici