Atanasiu: Cei care au votat majorarea salariilor profesorilor au vrut să se pună bine cu electoratul

Parlamentarii care au votat ordonanţa care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ "au uitat de raţiune şi au ridicat mâna până în tavan ca să se pună bine cu electoratul", fără să realizeze consecinţele, a declarat, vineri, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

60 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Cei care au votat majorarea salariilor profesorilor au vrut să se pună bine cu electoratul

Atanasiu: Cei care au votat majorarea salariilor profesorilor au vrut să se pună bine cu electoratul (Imagine: Mediafax Foto)

Atanasiu a explicat, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, votul dat de parlamentari la ordonanţa care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ, prin faptul că aceştia "erau împărţiţi în două categorii: unii care habar nu aveau ce înseamnă impactul acestei măsuri şi foarte puţini care ştiau care este impactul acestei măsuri".

Potrivit lui Atanasiu, toţi parlamentarii, fie că ştiau, fie că nu, erau supuşi unor presiuni din partea sindicatelor, deoarece liderii sindicali le spuseseră că monitorizează votul fiecărui candidat pentru a spune apoi în colegiul în care va candida cum a votat.

"Gândiţi-vă că majoritatea celor din sală erau viitorii candidaţi şi, punându-se în pielea candidatului, au uitat de rolul lor acolo, au uitat de raţiune şi au ridicat mâna până în tavan ca să se pună bine cu electoratul", a afirmat Atanasiu.

Potrivit acestuia, PNL nu poate face compromisuri de dragul obţinerii unor voturi suplimentare şi nu va lua, în această perioadă, decizii care ar putea afecta România pe termen mediu şi lung. Atanasiu a spus că pentru Guvernul PNL ar fi foarte uşor să majoreze, în această perioadă, salariile, şi să renunţe la investiţiile programate pentru sfârşitul anului, însă acest lucru ar afecta România în următorii ani.

"Pentru noi nu ar fi greu să oprim toate investiţiile care le avem în derulare pe sfârşitul anului şi să dăm salarii, că mai sunt două luni. E simplu, dar ce fac guvernele următoare? (…) PNL nu face compromisuri de dragul obţinerii unor voturi suplimentare. Nu putem afecta România pe termen mediu şi lung din cauza unor mofturi electorale. Pentru a obţine nişte voturi, peste o lună şi jumătate putem pune în pericol dezvoltarea economică a României şi veniturile populaţiei pe termen de câţiva ani de zile", a spus Teodor Atanasiu.

Acesta este de părere că PNL ar putea fi influenţat la alegeri de "scandalul majorărilor salariilor bugetarilor", dar partidul trebuie "să gândească în mod corect" pentru a nu afecta ţara pe termen lung.

Camera Deputaţilor a aprobat în urmă cu o săptămână, în unanimitate, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

În urma acestei decizii, sindicatele din mai multe domenii au cerut şi majorarea salariilor lor cu 50 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici