Atanasiu: Dacă ăia din Europa ştiau că intrăm cu Băsescu, nu ne mai primeau

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu l-a acuzat dur, sâmbătă, la Alba Iulia pe Traian Băsescu că sfidează recomandările europene prin organizarea unui referendum în acelaşi timp cu euroalegerile, spunând că şeful statului vrea doar să participe la campania electorală alături de PD şi PLD.

7 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Dacă ăia din Europa ştiau că intrăm cu Băsescu, nu ne mai primeau

Atanasiu: Dacă ăia din Europa ştiau că intrăm cu Băsescu, nu ne mai primeau

Teodor Atanasiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu nu doreşte introducerea votului uninominal deoarece nu ar organiza un referendum care să trimită această iniţiativă în Parlament unde se discută de peste cinci ani şi nu se adoptă.

El a adăugat că asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal este singura modalitate prin care în România se poate introduce acest sistem de vot.

„Singura soluţie ca în România să se voteze uninominal la viitoarele alegeri este ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe acest proiect de lege şi preşedintele României să-l trimită la Monitorul Oficial. Niciun alt fel de lege nu va trece prin Parlament şi nu va întruni nici majoritatea la referendum şi, chiar dacă ar întruni, s-ar duce tot în Parlamentul României pentru a fi votată. Este foarte clar că nu e vorba de dorinţa de a rezolva problema, ci de a intra într-o campanie electorală cu bocancii fără să ai voie. Cred că dacă ăia din Europa ştiau că odată cu poporul român aderă la Europa şi Traian Băsescu nu ne mai primeau. Ăia au legi foarte clare, care sunt respectate în litera şi în spiritul lor”, a mai spus Atanasiu.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că există directive europene care spun că alegerile europarlamentare nu pot fi suprapuse cu niciun alt tip de alegeri.

„Nu s-au gândit că vine şi Traian Băsescu în Europa şi prin alt tip de alegeri nu înţelege şi referendum. Nu ştiau că pentru Traian Băsescu spiritul legii europene nu are nicio valoare. Se uită la litera ei şi dacă nu scrie referendum de consultare el face referendum de consultare. Asta este marea deosebire între gândirea europeană şi o gândire de Băsescu”, a mai spus Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a afirmat că motivul real pentru care Traian Băsescu a iniţiat procedurile pentru organizarea unui referendum privind votul uninominal este dorinţa acestuia de a intra în campania electorală alături de PD şi PLD.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici