Atanasiu: Nici preşedintele Băsescu nu mai susţine PDL

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că PDL a ajuns în situaţia să "nu mai fie susţinut nici de preşedintele Traian Băsescu", care, până acum, îl sprijinea "cu arme şi bagaje".

14 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Nici preşedintele Băsescu nu mai susţine PDL

Atanasiu: Nici preşedintele Băsescu nu mai susţine PDL

Atanasiu a spus că Traian Băsescu "s-a săturat şi el de PDL" şi, prin declaraţia de joi seara, a pus acest partid "într-o postură imposibilă".

"După ce PDL iniţiază o moţiune de cenzură şi spune că Guvernul trebuie să plece imediat pentru că nu a dat 50 la sută creştere la profesori, domnul Băsescu iese ca un mare împăciuitor pe postul de televiziune şi spune că trebuie să aşteptăm alegerile, să aşteptăm formarea noului Guvern, trebuie să vedem resurse, să vedem programe de restructurare şi de mărire a performanţei şi apoi să discutăm despre salarii. Am ajuns la concluzia că nici Băsescu nu mai crede în ei, din moment ce a trecut la categoria «ridicol» moţiunea de cenzură pe care au făcut-o. Păi dacă partidele parlamentare au spus că nu susţin acea moţiune de cenzură, a ajuns ca şi preşedintele care, până acum îi susţinea cu arme şi bagaje, să nu îi mai susţină", a spus Teodor Atanasiu.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că democrat -liberalii au ajuns să "cadă în derizoriu cu propriile lor arme" şi "să se penibilizeze", acesta fiind efectul "unei acţiuni de doi lei", făcută fără susţinere, numai din "goana după voturi şi după imagine".

"Ce vor spune acum: ne retragem moţiunea de cenzură, o depunem, dar nu o votăm că ne-a spus Băsescu, îl sfidăm pe Băsescu pentru prima dată în viaţa noastră şi depunem moţiunea şi o votăm? Aş fi foarte curios să ne răspundă şi la aceste întrebări, dar parcă văd că peste acest subiect vor lăsa o tăcere deplină ca şi cum nimic nu s-ar întâmplat şi vor trece mai departe. După o săptămână de scandal am ajuns la ora adevărului. Vine preşedintele şi ne spune: «domnule, m-am cam grăbit cu creşterea salarială şi nu vroiam să zic că de mâine vor trebui crescute salariile profesorilor cu 50 la sută» (…) şi că, «de fapt, ştiţi, haideţi să o lăsăm să vedem ce se întâmplă după alegeri». Preşedinte penibil, partide penibile, noroc că vin alegerile", a afirmat Atanasiu.

Liderul liberal a adăugat că nu ştie ce vor face acum parlamentarii PDL, dar mai ales "micuţul de Boc" care, în ultima vreme, a făcut tot felul de declaraţii privind căderea Guvernului.

"Nu ştiu ce se va face micuţul de Boc care, după o săptămână de declaraţii fulminante cum dă jos Guvernul, a aflat de la tătucul lui că nu mai e cazul şi trebuie să se replieze. Dar dânsul este obişnuit să mănânce şi apoi să spună că îi place. Nu e pentru prima dată", a adăugat Atanasiu.

Potrivit acestuia, mesajul preşedintelui a fost un mesaj nu de la un preşedinte care "în sfârşit a fost lucid", ci de la un om politic care a aflat că "doar 20 la sută din profesori au fost dispuşi să facă grevă şi 80 la sută i-au spus să îşi vadă de treabă, că ei vor continua anul şcolar şi vor ţine cursurile şi nu o să îi vadă PDL în stradă".

Atanasiu a afirmat că eşecul pe care l-au avut liderii de sindicat din învăţământ, care au dorit să facă o "profesoriadă" în timpul campaniei electorale, a fost cel care l-a îndemnat pe preşedinte să ceară pacea şi ca lumea să uite ce spunea când a promulgat legea.

Şeful statului a făcut, vineri, un apel către sindicate să renunţe la mişcările de protest din noiembrie, susţinând că acestea riscă să afecteze procesul electoral şi menţionând că este dispus la discuţii care să garanteze că viitorul guvern va fi disponibil să discute pe tema reformelor contra bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici