Atanasiu: Sper ca cei de la PDL să vină alături de PNL într-o fuziune, după europarlamentare

Senatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că reprezentanţii PDL - care "s-au delimitat frumos de Traian Băsescu" - ar trebui ca după alegerile europarlamentare să se alăture PNL "într-o fuziune", pentru construirea unui partid de dreapta puternic.

324 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Sper ca cei de la PDL să vină alături de PNL într-o fuziune, după europarlamentare

Teodor Atanasiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"După rezultatele de la europarlamentare eu sper ca cei de la PDL, care s-au delimitat frumos de Traian Băsescu, să înţeleagă că trebuie să vină alături de PNL într-o fuziune ca să-şi menţină aleşii locali şi parlamentarii şi pentru a putea construi astfel un partid de dreapta puternic. Altfel, va continua hemoragia la ei", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a afirmat că în PDL a început "o mică hemoragie", oprită acum doar pentru că se apropie alegerile europarlamentare, însă după scrutin aceasta "se va accentua", iar plecările din partid "pot fi masive".

"Cei de la PDL să zică: «suntem partid liberal ca şi voi, vrem să fuzionăm cu PNL, să ne confundăm cu istoria de 150 de ani a liberalismului românesc şi să facem împreună o treabă». Eu vă spun că astăzi a început o mică hemoragie în PDL, stopată pentru că vin europarlamentarele. După aceea ea se va accentua, adică plecările pot să fie masive daca nu se întâmplă acest lucru (fuziunea - n.r.), deoarece oamenii nu văd o perspectivă", a afirmat senatorul liberal.

Atanasiu şi-a manifestat speranţa ca Guvernul să fie schimbat în acest an cu o moţiune de cenzură.

"Altfel, de la anul vom asista la ceea ce ne temeam (...), la renunţarea la cota unică şi la revenirea la impozitul progresiv în România. Atunci şi ultima urmă de atracţie pentru investitori va dispărea" a declarat senatorul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici