Atanasiu: Votul din Parlament nu le face bine lui Mitrea şi Năstase

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că votul dat de Parlament împotriva începerii urmăririi penale în cazurile Miron Mitrea şi Adrian Năstase nu le face bine celor doi, deoarece asupra lor va rămâne în continuare suspiciunea.

22 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Votul din Parlament nu le face bine lui Mitrea şi Năstase

Atanasiu: Votul din Parlament nu le face bine lui Mitrea şi Năstase (Imagine: Mediafax Foto)

Atanasiu a spus că, personal, se aştepta la un astfel de vot, din cauza poziţiei pe care au avut-o reprezentanţii PSD chiar înainte de a se dezbate şi vota în aceste cazuri.

Vicepreşedintele PNL a explicat că PSD a catalogat cele două dosare ca politice, şi nu ca dosare judiciare, şi "le-a tratat ca atare, cu un răspuns politic, adică un vot politic împotriva unor dosare politice".

"Eu cred că nu le face bine celor doi faptul că Parlamentul nu a votat ca Justiţia să-şi urmeze cursul, fiindcă asupra lor va rămâne, în continuare, suspiciunea. De altfel, unul dintre ei, Miron Mitrea, a anunţat că se va pune la dispoziţia Justiţiei, deoarece era conştient că, pentru un om politic, o astfel de suspiciune, care planează asupra lui, nu poate să-i aducă avantaje. Nu ştiu ce va face Adrian Năstase în acest caz, deoarece rămâne în continuare suspiciunea asupra lui şi mai rămâne şi suspiciunea de ce nu a făcut la fel ca şi colegul său de partid. El este într-o poziţie mult mai ingrată decât este Mitrea astăzi", a spus Teodor Atanasiu.

Potrivit sursei citate, PSD va trebui să îşi asume şi votul politic împotriva începerii urmăririi penale, dacă a hotărât să trateze cele două dosare ca dosare politice.

Liderul liberal a recunoscut că au existat şi în PNL păreri potrivit cărora în cazul celor doi este vorba de dosare politice, mai degrabă decât dosare judiciare, dar a precizat că, în ciuda acestui fapt, PNL a considerat că trebuie să lase Justiţia să îşi urmeze cursul.

"Pentru opinia publică, rămâne faptul că un om politic, cu ajutorul Parlamentului, nu este cercetat într-un dosar şi nu se dovedeşte dacă este sau nu vinovat", a spus Atanasiu.

Solicitările DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea au fost respinse, miercuri, de Camera Deputaţilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a comunicat, miercuri, că în urma voturilor din Camera Deputaţilor privindu-i pe Adrian Năstase şi Miron Mitrea dosarele acestora sunt blocate, anchetele fiind oprite.

Deputatul Miron Mitrea a anunţat, miercuri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că îşi va da demisia din Cameră, odată cu începerea sesiunii de toamnă, el subliniind că "este un politician care îşi respectă cuvântul dat".

În schimb, fostul premier Adrian Năstase a scris, pe blogul său, că votul Camerei Deputaţilor împotriva începerii urmăririi sale penale reprezintă "o soluţie politică dată unui dosar politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici