AUR cere Băncii Naţionale a României scăderea dobânzilor

AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, „astfel încât românii şi mediul de afaceri să nu fie pedepsiţi pentru lipsa de performanţă a statului”: „Statul se împrumută excesiv şi a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piaţă”.

246 afișări
Imaginea articolului AUR cere Băncii Naţionale a României scăderea dobânzilor

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut şi ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alţii să plătească pentru lipsa de performanţă a statului român, pentru pensiile speciale nesimţite şi pentru subvenţiile acordate partidelor de la buget”, a declarat preşedintele George Simion.

Prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea spune că statul se împrumută excesiv pentru a-şi finanţa deficitul bugetar şi datoria publică.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii şi în producţie, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-şi finanţa deficitul bugetar şi datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investiţiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiţi şi să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aur,
bnr,
dobânzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici