AUR începe procedura pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis: Vom merge până la capăt

  • Încep procedurile pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, transmite deputatul George Simion, copreşedinte AUR.
  • Simion afirmă că documentul a fost semnat şi de parlamentari ai PNL.
4881 afișări
Imaginea articolului AUR începe procedura pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis: Vom merge până la capăt

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm azi iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulţi parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare şi vom apela la sutele de mii de români care ne contactează şi ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peştele se împute de la cap”, anunţă copreşedintele AUR George Simion.

El spune că referendumul pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins şi a doua variantă de guvern.

„Este momentul. Au existat două propuneri de premier. Trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem şi la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Vom merge către români şi-i vom ruga să semneze. (...) Vom merge până la capăt. Ne-au semnat deja şi parlamentari de la PNL”, adaugă Simion.

La rândul său, celălalt copreşedinte al AUR, Claudiu Târziu, susţine că demersul nu este vreun moft, ci o datorie.

„Nu e un joc politic, ci un gest de mare responsabilitate”, adaugă Târziu.

Cei doi lideri AUR au fost însoţiţi de parlamentari ai fostmaţiunii, care afişau pancarde pe care scria „Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas. www.josiohannis.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici