AUR transmite că l-a exclus pe Mihai Lasca şi i-a retras sprijinul politic Dianei Şoşoacă-Ivanovici

  • AUR a decis, miercuri, în şedinţa Biroului Naţional de Conducere al Partidului excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca şi retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Şoşoacă-Ivanovici.
  • AUR îşi motivează decizia prin faptul că Şoşoacă a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial
  • AUR a mai discutat în şedinţă despre continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.
111 afișări
Imaginea articolului AUR transmite că l-a exclus pe Mihai Lasca şi i-a retras sprijinul politic Dianei Şoşoacă-Ivanovici

AUR transmite că l-a exclus pe Mihai Lasca şi i-a retras sprijinul politic Dianei Şoşoacă-Ivanovici

În şedinţa BNCP a AUR s-a decis excluderea deputatului Mihai Lasca din partid, motivând că, la momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, acesta a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală.

„Trecut său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, arată AUR, într-un comunicat de presă transmis miercuri seara.

CITEŞTE ŞI Diana Şoşoacă vorbeşte despre motivul pentru care a fost dată afară din AUR. Incidentul din Senat care a precedat excluderea

De asemenea, în aceeaşi şedinţă s-a decis retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Şoşoacă Ivanovici. AUR îşi motivează decizia prin faptul că Şoşoacă a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului.

„De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, se mai arată în documentul citat.

AUR a mai discutat în şedinţă despre continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

„Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se mai arată în comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici