Aurescu: Facilităţile din România destinate antrenării trupelor SUA nu sunt o ameninţare

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu susţine necesitatea eliminării percepţiilor eronate în relaţia NATO-Rusia, el menţionând ca exemplu faptul că facilităţile militare din România destinate antrenamentului trupelor SUA nu constituie o ameninţare împotriva niciunui stat.

23 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Facilităţile din România destinate antrenării trupelor SUA nu sunt o ameninţare

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Bogdan Aurescu a făcut aceste declaraţii într-o intervenţie la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, care s-a desfăşurat sub sloganul "No more excuses".

Conform unui comunicat MAE remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, Aurescu s-a referit la modul la modul în care se reflectă relaţia de parteneriat NATO-Rusia în noul concept strategic al Alianţei, inclusiv în contextul adoptării recente a noii doctrine militare ruse.

El a subliniat necesitatea găsirii de soluţii pentru eliminarea percepţiilor eronate în relaţia NATO-Rusia, menţionând, cu titlu de exemplu, că facilităţile militare existente pe teritoriul României destinate antrenamentului trupelor americane nu constituie, în mod evident, o ameninţare împotriva niciunui stat.

Aurescu a subliniat necesitatea menţinerii în noul concept strategic a "politicii uşilor deschise" şi a reflectării corespunzătoare a răspunsului Alianţei la noile ameninţări, inclusiv prin apărarea antirachetă. El a menţionat summit-ul NATO de la Lisabona, din noiembrie 2010, drept un moment important din punctul de vedere al conturării unei decizii pe această temă.

Bogdan Aurescu a avut şi o serie de întrevederi bilaterale cu Bruno Racine şi Umit Pamir, experţi în cadrul Grupului de personalităţi pentru elaborarea noului concept strategic al NATO, cu secretarul general al OSCE, Marc Perrin de Brichambaut, cu secretarul de stat în MAE german, Wolf Ruthart Born.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici