Autorităţile române au dat permisiunea aeronavei Rusiei să repatrieze diplomaţii ruşi

Autorităţile române, respectiv MApN, au dat permisiunea unei aeronave aparţinând Rusiei să survoleze spaţiul românesc pentru preluarea diplomaţilor ruşi. Cererea a fost adresată de Ambasada Rusiei la Bucureşti pentru România şi altor state al căror spaţiu aerian va fi survolat de aeronava de stat.

1831 afișări
Imaginea articolului Autorităţile române au dat permisiunea aeronavei Rusiei să repatrieze diplomaţii ruşi

Autorităţile române au dat permisiunea aeronavei Rusiei să repatrieze diplomaţii ruşi

Potrivit procedurii standard, Ambasada Rusiei a făcut cerere către ministerele de Externe din ţările al căror spaţiu aerian va fi survolat de aeronava de stat.

În cazul României, cererea a vizat atât aterizarea, cât şi decolarea aeronavei. Ambasada Rusiei a făcut formalităţile către MAE, care a trimis documentele la MApN, iar cei de la Apărare au aprobat misiunea.

Potrivit boardingpass.ro, Guvernul rus va trimite sâmbătă la Bucureşti un avion de tip Ilyushin IL-96 pentru a repatria diplomaţii ruşi de la Bucureşti. La începutul lunii, mai exact în 8 iunie, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ambasadei Rusiei la Bucureşti să-şi reducă personalul cu un număr de 40 de persoane.

Cel mai probabil, ruta pe care avionul guvernului rus va zbura spre Bucureşti va fi prin sud-vestul Rusiei şi prin spaţiul aerian turc, intrarea în spaţiul aerian românesc va fi prin zona Constanţei, dinspre Marea Neagră.

Decolarea avionului de pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din Bucureşti spre aeroportul Vnukovo - capitala Rusiei este programată pentru sâmbătă, 1 iulie 2023, la ora locală 12:30.

În prezent, avioanele înmatriculate în Rusia sau deţinute de entităţi sau persoane ruse nu au permisiunea de a zbura în spaţiul aerian european şi a altor ţări care au impus Rusiei restricţii similare.

Totuşi, de la declanşarea de către Rusia a războiului din Ucraina în februarie 2022, avioane deţinute de statul rus sau companii din Rusia au primit câteva autorizaţii speciale pentru a efectua zboruri în UE şi SUA, potrivit Boarding Pass

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici