Avertismentele mediului de afaceri pentru Ciolacu: ,,majorarea taxelor ar putea arunca economia în aer"

  • După trei ani de premieri PNL, România are deficit bugetar. Marcel Ciolacu trebuie să acopere gaura bugetară de 10 miliarde euro.
  • Sunt vehiculate scenarii de creşterea taxelor, dar mediul de afaceri fierbe.
  • Florin Jianu: ,,Nu IMM-urile, nu întreprinderile, nu mediile de afaceri au provocat această situaţie. Nu suntem noi Acarul Păun sau vinovatul de serviciu".
1290 afișări
Imaginea articolului Avertismentele mediului de afaceri pentru Ciolacu: ,,majorarea taxelor ar putea arunca economia în aer"

Marcel Ciolacu, Facebook

Coaliţia PSD-PNL caută soluţia salvatoare să acopere gaura bugetară de 10 miliarde de euro. Creşterea taxelor este iminentă şi în vizor se află toate cele 40 de taxe.

Premierul Ciolacu are de ales: ori majorează acum taxele şi impozitele plus reducerea cheltuielilor bugetare, ori vinde toată Hidroelectrica ca să acopere gaura bugetară. 

Mediul de afaceri fierbe

În tot acest timp în care sunt vehiculate zeci de scenarii de creşteri de taxe, mediul de afaceri fierbe şi cere să fie consultat pentru orice modificare fiscală.

Pentru ALEPH NEWS, Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, declară:

,,În primul rând, să ştiţi că nu sunt de acord cu această abordare, fie mărim taxele, fie vindem un astfel de bun al statului. Nu cred că este o soluţie unică, există mai multe componente unei soluţii majore. În primul rând, nu IMM-urile, nu întreprinderile, nu mediile de afaceri au provocat această situaţie. Nu suntem noi Acarul Păun sau vinovatul de serviciu. Nu modifici taxele şi impozitele pe parcursul unui an fiscal pentri că vei avea de fapt un recul al economiei şi un răspuns contrar a ceea ce te aştepţi". 

Taxele ar putea arunca în aer economia

Întreaga lume a businessului românesc avertizează că orice modificare a sistemului fiscal în sensul majorării de taxe şi impozite sau eliminarea facilităţilor fiscale – IT, construcţii, agricultură şi industrie alimentară – va arunca în aer economia.

Antreprenorii vin cu avertismente pentru premierul Marcel Ciolacu.

,,Vom avea o încetinire a economiei şi din păcate, guvernul României, pe lângă lipsa unor măsuri de dezvoltare de peste un deceniu, se încearcă mereu să vină cu soluţii pansament, care în loc să fie anticiclice, adică să stimuleze creşterea când economia încetineşte, respectiv să o stimuleze când economia se blochează, vine cu acest palier de taxe. E greşită abordarea", a declarat Andreea Paul, antreprenor de la Iniţiativa pentru Competitivitate pentru ALEPH NEWS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici