"Avioanele F-16 în Ucraina ar putea declanşa un război fierbinte cu Rusia", declară Ron DeSantis care susţine că apărarea Ucrainei nu este un interes vital pentru SUA

„Nu putem acorda prioritate intervenţiei într-un război străin aflat în curs de escaladare faţă de apărarea propriei noastre ţări”, a spus guvernatorul Floridei.

26036 afișări
Imaginea articolului "Avioanele F-16 în Ucraina ar putea declanşa un război fierbinte cu Rusia", declară Ron DeSantis care susţine că apărarea Ucrainei nu este un interes vital pentru SUA

Ron DeSantis, Facebook

Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA", susţine guvernatorul Floridei, Ron DeSantis într-o declaraţie făcută publică luni, 14 martie, la Fox News.  

În timp ce SUA au multe interese naţionale vitale precum securizarea graniţelor noastre, gestionarea crizei din cadrul armatei noastre,  securitatea şI independenţa energetică, controlul puterii economice, culturale şi militare a Partidului Comunist Chinez, sunt mai implicate într-o dispută teritorială dintre Ucraina şi Rusia care nu este un interes naţional vital”, a spus DeSantis, potrivit Politico

Deşi DeSantis a recunoscut că „pacea ar trebui să fie obiectivul”, guvernatorul a avertizat că trimiterea de trupe sau de arme avansate, cum ar fi avioanele de luptă F-16 şi rachete cu rază lungă „ar risca să atragă Statele Unite într-un conflict, un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii”.

Declaraţiile sale vin în timp ce Rusia se pregăteşte să lanseze ofensiva sa de primăvară pe teritoriul ucrainean şi l-au pus în competiţie cu  fostul preşedinte Donald Trump în această chestiune, care a spus că apărarea ţării de Rusia nu este un interes vital al SUA, ci este vital doar pentru Europa.

În declaraţia sa, DeSantis a subliniat importanţa acordării de prioritate apărării SUA, în special la graniţa de sud.

„Nu putem acorda prioritate intervenţiei într-un război străin în escaladare faţă de apărarea propriei noastre patrii, mai ales că zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza traficului de narcotice din cauza graniţei noastre deschise şi arsenalul noastru de arme critice pentru propria noastră securitate se epuizează rapid",  a spus guvernatorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici