Avocatului Poporului, SESIZAT după imaginile cu copii de la defilarea din Piteşti | VIDEO

Raluca Turcan, deputat PNL, cere Avocatului Poporului să se sesizeze după imaginile cu copii de la defilarea de vineri, de la festivalul Simfonia Lalelelor, acolo unde a fost prezentă şi Viorica Dăncilă.

3170 afișări
Imaginea articolului Avocatului Poporului, SESIZAT după imaginile cu copii de la defilarea din Piteşti | VIDEO

PNL cere Avocatului Poporului să se sesizeze după imaginile cu copii de la defilarea din Piteşti | VIDEO

"Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile naţiunii noastre şi o amputare a demnităţii umane. Dl. Ciorbea are obligaţia de a implica instituţia Avocatului Poporului într-un mod activ în societate, exercitând şi un rol de educare şi creştere a gradului de conştientizare în societate pe acest subiect. Trebuie să ne spună cum instituţia pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor şi să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea practici învechite şi dăunătoare demnităţii umane", se arată într-un comunicat de presă al deputatului PNL, Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, întrebat fiind de prezenţa copiilor la spectacolul Simfonia Lalelelor, desfăşurat în prezenţa premierului Dăncilă, că, dacă este din plăcere, atunci este în regulă, dar copiii nu trebuie obligaţi.

"Nu le-am văzut (n.r.: imaginile), nu am urmărit acel eveniment dar am observat că există internauţi care au fost indignaţi. Cred că copiii, dacă participă cu plăcere la anumite evenimente publice, este în regulă, dar nu e de acceptat să fie obligaţi", a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat fiind cum comentează marginea prezenţa copiilor la festivalul "Simfonia Lalelelor", eveniment la care a fost prezentă şi Viorica Dăncilă.

Mai mulţi oameni au reacţionat negativ în mediul online ca urmare a prezenţei copiilor, vineri, la Piteşti, la spectacolul desfăşurat la Simfonia Lalelelor.

Printre cei care au criticat prezenţa copiilor, la spectacolul desfăşurat sub privirea premierului, a fost si filosoful Mihai Şora.

"Or, copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate", a scris acesta pe Facebook, indignat că "nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, etc, acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici