Baconschi: Crăciunul - sărbătoarea victoriei vieţii asupra morţii, mesajul celor liberi către lume

Crăciunul este sărbătoarea renaşterii speranţei, a victoriei vieţii asupra morţii, minciunii şi persecuţiei inocenţilor, spune ministrul Teodor Baconschi, adăugând că sărbătoarea naşterii Domnului este "mesajul Europei şi al alianţei celor liberi către întreaga umanitate".

220 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Crăciunul - sărbătoarea victoriei vieţii asupra morţii, mesajul celor liberi către lume

Teodor Baconschi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Crăciunul este sărbătoarea renaşterii speranţei, a victoriei vieţii asupra morţii, minciunii şi persecuţiei inocenţilor. Într-o lume încă însângerată de dictaturi, regimuri ilegitime şi război civil, Crăciunul este mesajul Europei şi al alianţei celor liberi către întreaga umanitate", arată ministrul de Externe în mesajul său de Crăciun remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul menţionează că politica externă a României "nu poate fi decât prelungirea firească a culturii noastre fondate pe demnitatea persoanei umane, pe libertate şi fraternitate".

"Transmit tuturor celor asupriţi, înfometaţi sau încercaţi de război solidaritatea României europene, care nu va înceta să se manifeste în acţiunea noastră externă", adaugă Baconschi.

De asemenea, Teodor Baconschi le urează românilor aflaţi în afara graniţelor un Crăciun fericit, "care să îi reapropie de tradiţiile de acasă".

"La mulţi ani tuturor!", îşi încheie ministrul mesajul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici