Baconschi, dezamăgit că presa nu a relatat despre "succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este dezamăgit că presa nu a relatat despre "succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev şi că a fost prea puţin interesată şi de "vizita crucială" a preşedintelui Traian Băsescu la Berlin.

443 afișări
Imaginea articolului Baconschi, dezamăgit că presa nu a relatat despre "succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev

Teodor Baconschi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am revenit de nici o oră de la Kiev. După ani de iarnă diplomatică, dezgheţul. Primire la preşedintele Ianukovici, la premierul Azarov, la preşedintele Radei Supreme, Litvin, întrevedere bilaterală cu omologul Grişcenko şi o caldă întâlnire cu românii din Ucraina. Între România şi uriaşul său vecin se poate reînfiripa o relaţie normală", scrie Baconschi pe blogul său, într-o postare publicată joi seară.

"Pe televiziuni, nimic despre acest succes diplomatic. Prea puţin şi despre vizita crucială a Preşedintelui Băsescu la Berlin, în acest moment grav de criză a Europei. Discuţiile Preşedintelui cu Angela Merkel, cancelarul ţării de care depinde în cel mai înalt grad salvarea euro sau evitarea dezastrului economic al întregului continent, nu par să intereseze presa română", adaugă ministrul de Externe.

El menţionează că nu a interesat nici întâlnirea miniştrilor de Externe din statele riverane Dunării, pe care a organizat-o luni împreună cu vicecancelarul şi ministrul de Externe austriac, Michael Spindelegger, deşi Strategia UE pentru Regiunea Dunării poate contribui decisiv la dezvoltarea României.

"E banal: lucrurile cu adevărat importante trec neobservate, în timp ce scandalul ţine mereu prima pagină", adaugă Baconschi.

El admite că actualitatea internă are cu ce să ocupe atenţia: "Pe lângă investigaţiile DNA, care aruncă grave suspiciuni asupra unor membri importanţi ai partidului din care fac parte, continuă cu noi accente patetice comédia ai cărei protagonişti sunt, într-o încăierare demnă de Arlecchino şi Pantalone, liderii PSD. Aflu că am scăpat ca prin urechile acului ca unul dintre aceştia să completeze o cerere de aderare la mişcarea creştin-democrată pe care o promovez. Fostul lider (acum aproape mazilit) al PSD se declară creştin-social (pe model bavarez, mă întreb?), nu creştin-democrat. Mare noroc".

"Cu aceste gânduri, închid televizorul şi deschid Biblia la Ecclesiast", mai scrie Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici